annonse

Da butikken satte aldersgrense på energidrikk, spurte flere om den kunne settes høyere

: Tone Hansen i Bunnpris Myre er glad for at de nå kan nekte unger å kjøpe energidrikk. (Foto: Sverre Idar Lakså)

ØKSNES: Fra 1. september innførte Bunnpris-kjeden 14 års aldersgrense på energidrikk, og på Bunnpris Myre har tilbakemeldinga vært positiv. – Mange synes at aldersgrensa kunne vært høyere, og at den burde kommet tidligere, sier Tone Hansen.

– Det er kjeden som har satt aldersgrensen, men vi har tenkt på dette lenge, sier Tone Hansen i Bunnpris Myre.

Hun sier salget av energidrikk med høyt koffein- og sukkerinnhold har gått veldig opp de siste årene, men at de som kjøpmenn ikke har kunnet gjøre så mye med saka.

– Pågangen fra ungene har vært veldig stor, og økende. Det er klart at de ser at de eldre ungdommene drikker energidrikk, og da vil de også gjøre det, sier Hansen.

Hun forteller at tilbakemeldingene har vært udelt positive, spesielt fra foreldrene.

– De har vært fortvilt, både fordi det er usunt å drikke dette titt og ofte, og fordi enkelte har opplevd at ungene ikke får sove om kveldene etter å ha drukket energidrikk, sier hun.

Aldersgrensa er satt til 14 år, men Hansen har fått tilbakemeldinger på at den kunne vært satt enda høyere.

– De fleste sier at det var på høy tid, og at aldersgrensa kunne vært høyere, sier hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.