annonse

– Et bilde for alle

1487254970922.jpg
Bernt Snorre Johansen og Johannes Johansen foran hovedbildet i utstillinga. – Dette selger vi bare til noen som kommer til å henge det opp i det offentlige rom, forteller Bernt Snorre. (Foto: Sverre Idar Lakså)
1487254974295.jpg
Vivian og Astrid Klo likte bildene til Bernt Snorre. (Foto: Sverre Idar Lakså)
1487254976161.jpg
Kamilla Meldal fremførte blant annet tittelmelodien fra filmen ”Beauty and the beast”. At hun bare fikk snaue to timer til å forberede seg gjør fremføringa enda mer enestående. (Foto: Sverre Idar Lakså)
1487254978247.jpg
Jenny Knutsen likte fargebruken til kunstneren. (Foto: Sverre Idar Lakså)

ØKSNES: Årets festivalkunstner åpnet utstillinga si onsdag. Bernt Snorre fra Tromsø lar seg inspirere av kystkulturen, og høstet mye ros for maleriene sine fra de vel 30 personene som møtte opp.

  • Sverre Idar Lakså

– Jeg ble veldig glad for å bli invitert av Øksnes kunstforening, og jeg mener at jeg gjennom min oppvekst på Skjervøy er godt forankret i kystkulturen, fortalte Bernt Snorre Johansen.

Han har med seg 56 arbeider, og han har laget alt selv. I tillegg til malerier, har han også med seg en del digigraphier, som er fotografi av originalmaleri. Etter bildene er fotografert blir det malt på fotografiet, noe som gjør hvert eneste bilde unikt.

Hovedverket

Utstillinga ble åpnet av leder i Øksnes kunstforening, Kari Andersen. Hun hadde sørget for at gjestene fikk underholdning. Kamilla Meland fikk bare to timers forvarsel før hun fremførte to sanger for rundt 40 gjester.

– Egentlig skulle vi ha to andre til å underholde, men de ble syk, og derfor er vi så glad for at Kamilla Meland stilte opp, og at hun gjorde det på så kort varsel er bare imponerende, sa Andersen.

Utstiller Bernt Snorre har med seg flere flotte verk som alle er til salgs, men han har satt en klausul på hovedverket.

– Jeg selger bare maleriet Fiskarbonden til de som vil henge det opp i det offentlige rom, slik at det kommer mange mennesker til gode, så dette er en oppfordring til offentlige anlegg og privat næringsliv, sa Bernt Snorre.

– Flotte motiv

Publikum var veldig fornøyd med verkene til Tromsø-kunstneren. Vivian og Astrid Klo har kjennskap til kunstneren fra før, men satte pris på å se bildene selv.

– Vi har vært inne på nettsiden hans, men det er helt klart bedre å se dem selv, sa Vivian Klo.

Jenny Knudsen likte fargebruken til kunstneren, og at han lar seg inspirere fra livet i Nord-Norge.

– Det er mye her som vi kan kjenne oss igjen i, sa Knudsen.

Leder i Øksnes kunstforening, Kari Andersen var storfornøyd med åpninga.

– Kjempemasse folk og flotte bilder, da kan man ikke være annet en storfornøyd, sa Andersen.

Utstillinga holder åpent under hele festivalen, helt til søndag.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.