annonse

Geir Johnsen på plass på Sommarøya

ØKSNES: Geir Johnsen er på plass ved Sommarøy Produksjonslag som ny daglig leder etter Geir Rognan.

  • Trond K. Johansen

– Det er jo greit at det bare er etternavnet som er skiftet. Vi kan bruke samme e-postadresse og ellers er det meste likt, smiler den nye daglige lederen ved produksjonslaget på Sommarøya.

Han vil være 80 prosent daglig leder på Sommarøya og 20 prosent i sin gamle jobb på Bjarkøya etter nyttår.

– Vi trenger litt tid til å få nye folk innkjørt i den jobben jeg har hatt i ni år for Ytterstad-konsernet på Bjarkøy, men etterhvert vil jeg bli i full jobb på Sommarøya, sier Johnsen til Bladet Vesterålen.

Han er fra Sortland og synes det er greit å være kommet litt nærmere familien. Det har vært langt å pendle til Bjarkøy i de ni årene det har pågått.

53-åringen har ei solid erfaring fra fiskerinæringen. Han er utdannet fiskerikandidat fra fiskerihøgskolen i Tromsø og har jobbet i Fiskeridirektoratet i Bergen. Han har startet sitt eget firma for internkontroll i fiskerinæringen, og han har vært fisker og tungeskjærer i flere sesonger.

Veldig fin mulighet

Det er ikke hver dag det dukker opp en mulighet for å få jobb som daglig leder ved et fiskemottak på Myre, så da det plutselig var et ledig innsmett, slo han til.

– Myre havn har hatt ei eventyrlig utvikling de siste årene, og det er ikke hver dag jeg kan få mulighet til å bli en del av den framtidige utviklinga av havna, sier Johnsen.

Han trives godt innen fiskeri. Han hadde en bestefar som drev fiske og han fikk være tungeskjærer flere vintre ved Berntzen-bruket på Myre da bestefaren leverte fisk der. Han skar også tunger på Jennestad i sin tid som unggutt.

– Læretida ble på Myre og på Jennestad, før det ble videregående skole og fiskerihøgskole.

Han jobbet også i sin tid innen samarbeidsnemnda for fiskeri i Vesterålen.

Levendelagring av torsk

Det er Ytterstad som eier Sjøfisk på Bjarkøy og der har Geir Johnsen vært med på å bygge opp logistikken rundt levendelagring av torsk. Han har derfor stor kompetanse på dette området. Nå ønsker han å videreutvikle Sommarøy Produksjonslag.

– Det har vært en veldig interessant og lærerik prosess. Jeg har hatt eiere som har tenkt langsiktig og det har vært et alfa og omega. Det håper jeg også at vi vil ha fra Sommarøy Produksjonslag. Det er Prestfjord som er hovedaksjonær på Sommarøya med flere mindre aksjonærer som medeiere.

– Vi har startet en prosess med å se på flyten i bedriften. Vi har leid en celle på Myre Fryseterminal, der vi vil foreta modning av saltfisken. Vi skal også sette inn ny sløyelinje med tanke på sløying av hyse og vil dermed stå bedre rustet for å bli enda mer effektiv.

– Blir det flere ansatte ved bedriften?

– Vi kommer til å bli flere. Det er viktig at vi tar vare på de fantastiske folkene som jobber her og at vi også oppbemanner i takt med behovet. De menneskelige ressursene er de viktigste vi har, sier Johnsen.

De vil også ha åpent hele døgnet hele uka, noe som vil være nytt for denne bedriften.

– Skal vi være konkurransedyktig, må vi være der når fiskerne kommer på land og da må vi ha åpent 24-7, sier daglig leder.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.