annonse

Glad for at Andøy og Øksnes ble opprettholdt

170208 sil1LensmannA.jpg
Regionlensmann i Vesterålen, Per Erik Hagen. (Foto: Sverre Idar Lakså)

SORTLAND: Regionlensmann Per Erik Hagen har stor tro på at politireformen kan fungere veldig bra, men han understreker at dette forutsetter at politiet får tilført nye ressurser.

  • Sverre Idar Lakså

– Jeg mener det er fornuftig å gjennomføre denne reformen, men den må følges opp med personell. Dersom dette skal være en sparereform har jeg ikke mye tro på den, sier Hagen.

Han er glad for at Vesterålen fikk beholde lensmannskontorene på Andøya og i Øksnes.

Les også: – Bekymret over narkomiljøet

– I de kommunene som mister kontoret sitt skal vi være like mye til stede, men naturligvis mer ute. Det er jo mye bedre at vi er mer ute blant folk enn at vi sitter inne på et kontor, sier Hagen til Bladet Vesterålen.

Han er bekymret over nedgangen i antall narkotikasaker i 2016, og håper at politiet i Vesterålen får mulighet til å prioritere denne typen kriminalitet i 2017.

– Grunnen til at vi ikke har klart å prioritere slik vi burde er økonomien. Vi må hele tiden prioritere vakt og beredskap, og da har de ansatte nok å gjøre. Det er rett og slett et spørsmål om økonomi, sier Hagen.

Han sier det ikke er noe problem å få folk til å jobbe i Vesterålen.

– Vi er en populær arbeidsplass, og det er en kjent sak at flere av de som har gått ut av Politihøyskolen de siste årene står uten jobb, rett og slett fordi det ikke er ledige jobber. Det er kjempesynd, for vi trenger dem her.

Styrker distriktet

Han har et håp om at Vesterålen blir styrket i det nye politidistriktet.

– Slik vi er bemannet nå klawrer vi å nå målene vi har satt oss, men det er fremdeles mye som burde vært gjort.

Hagen betegner den såkalte nærpolitireformen som en kvalitetsreform.

– Vi skal være mer ute blant folk, og samarbeidet mellom politiet og kommunene skal styrkes. Dette er veldig gode mål, som vi håper vil føre til at folk opplever polititjenesten som bedre.

Han har forståelse for at folk frykter at tilbudet skal bli dårligere, men håper at folk vil oppleve den nye strukturen som en forbedring av tilbudet.

– Det vil ta tid å få alt på plass med den nye reformen, men resultatet kommer til å bli bra, sier Hagen.

Det nye hovedsetet

1. juni settes den nye operasjonssentralen til Nordland politidistrikt i drift. Da vil man komme til Bodø når man ringer politiet. I dag ligger sentralen i Harstad.

– Det er ikke avgjort hvor hovedsetet til det nye lensmannsdistriktet skal være. Det kan bli på Sortland, i Svolvær eller i Narvik, forteller Hagen.

I slutten av februar skal det avgjøres hvordan det nye distriktet skal være. Enten vil Vesterålen, Lofoten og Ofoten slås sammen, eller så vil Vesterålen og Ofoten slås sammen.

– Det viktigste er uansett at alle våre ansatte blir værende, og det er vi utrolig glade for. Vi er mange politi, og flere dyktige sivilt ansatte. De gjør en utrolig god jobb, som jeg ikke har vanskeligheter med å framsnakke, sier Hagen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.