annonse

Ny sjef på plass i Øksnes teknisk

1483884305800.jpg
Janne Kankaala er på plass i Øksnes som kommunalsjef for teknisk. Han vil jobbe i rådmannens stab og ha tre avdelingsledere under seg. (Foto: Trond K. Johansen)

ØKSNES: Den nye kommunalsjefen for tekniske saker er på plass i Øksnes.

  • Trond K. Johansen

Etter nyttår har det dukket opp et nytt ansikt ved teknisk i Øksnes. Den nye kommunalsjefen for tekniske saker er Janne Kankaala, som nå kommer fra Kvalsund i Finnmark, men er fra Finland.

– Det er mye å lære her, men jeg synes det ser veldig spennende ut å jobbe i Øksnes kommune. Vi er blitt veldig godt mottatt i Øksens, både her på rådhuset og privat, sier Kankaala til Bladet Vesterålen.

Familien på fire har flyttet inn i nyrestaurert hus i Sørvågen og ungene har allerede startet i skole og barnehage.

– Det er krevende å flytte sånn like før jul, men det har gått veldig bra.

Ny organisering

Nå ser han fram til å lære seg alt om den nye organisasjonsmodellen der han skal ha tre avdelingsledere under seg, en for eiendom, en for forvaltning og en for drift. Jobben med å få disse på plass starter nå i samarbeid med rådmannens stab.

– Nå er det viktig for meg å få satt noen mål for det jeg skal gjøre i den nærmeste tiden og hva jeg skal få gjort i løpet av dette året. Min jobb blir å sette organisasjonen ut i praksis og jeg håper vi kommer til å få gjort mest mulig med de få ressursene vi har. Vi er ikke mange, men vi skal klare å levere, sier Kankaala.

Utdannet jurist

Janne Aukusti Kankaala er utdannet jurist. Han har jobbet innenfor byggeindustri og anleggsindustri i Finland og hjulpet dem med å etablere seg i Norge. Han har også jobbet for gruveindustrien i Kongo i Afrika, der han har hatt mest med internasjonale avtaler og kontrakter å gjøre. Han har også jobbet som journalist og sjefsredaktør.

– I Finland hadde jeg en del politiske verv, spesielt knyttet til teknisk utvalg, sier han til Bladet Vesterålen.

Han ser fram til å være kommunalsjef for teknisk i Øksnes, og vil nå være i rådmannens stab som leder for en særdeles viktig tjeneste i Øksnes.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.