annonse

Nyfabrikken i Myre havn

1483709708627.jpg
Nyfabrikken slik den foreløpige skissen ser ut. (Foto: )

ØKSNES: Kyst & Fjord har fått tak i skissa av den nye fabrikken på Myre som Andre Reinholdtsen skal bygge sammen med franske Primex og Picard.

  • Trond K. Johansen

– Det har lenge vært kjent at levendefisk-gründer Andre Reinholdtsen har hatt planer for realisering av et foredlingsanlegg på eiendommen etter den gamle hjørnesteinsbedriften Øksnes Langenes Fiskeindustri. Men hva planen går ut på, og hvem som er samarbeidspartnerne forteller Reinholdtsen først nå, forteller Kyst & Fjord.

– Tomta er solgt til et selskap som får navnet Primex Norway. Per i dag eies dette selskapet av meg og Primex International, men det kan bli flere eiere etter hvert, sier Reinholdtsen til Kyst & Fjord.

Primex International er innkjøpsselskapet til den franske matgiganten Picard. Sistnevnte er inne på eiersiden i Primex, og både Picard og Primex deltar i finansieringen av det nye anlegget på Myre.

André Reinholdtsen forteller til avisen at det ennå ikke er signert noen kontrakt, men at de er kommet så langt at grunnarbeidet for ny kai kan starte allerede nå i januar.

– Deretter kan det bli byggestart for fabrikken allerede til våren, sier han.

Han forteller at anlegget skal bygges for mottak av levende fisk. Det skal ha en filêthall, basert på svært moderne teknologi.

– Ved å bruke råstoff fra fisk som lever helt frem til den skal inn i produksjonen, kan vi hente ut en helt annen kvalitet enn ved ordinært landet fisk. Dette fordi proteinet taper seg på bare få timer. Og her ligger mye av lønnsomheten i et slikt anlegg, sier Reinholdtsen, til avisen Kyst & Fjord.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.