annonse

Revy med snert i Alsvåg

1483187728944.jpg
Det var en frisk ung gjeng som sørget for at det ble en førsteklasses revy i Alsvåg også denne gang. (Foto: Trond K. Johansen)
revy03.jpg
Steinar Hansen og Trond Jørgen Hansen i samsang på scenen. (Foto: Trond K. Johansen)
1483187732029.jpg
Baldus og Lydevard var på plass med sine skrøner også i 2016. (Foto: Trond K. Johansen)
1483187735560.jpg
Ingebrigtsen-brødrene på Nyjord har mange jern i ilden. At deres egen garasje er kommet for nær veien, mener de skyldes at veien har seget ut på grunn av all tungtrafikken til rikingene på toppen av Nyjorda. (Foto: Trond K. Johansen)
1483187733215.jpg
Tove Knudsen var ellevill av glede da hunden hennes ble funnet og reddet med håv av Atle Mortensen. (Foto: Trond K. Johansen)
1483187731348.jpg
Ved Rema 1000 på Myre er det ikke lett å få en pakke melk, etter at Eirik Sørdahl har fått inn alt som tenkes kan inn i butikken, bortsett fra butikk i butikk. (Foto: Trond K. Johansen)
1483187730637.jpg
Logoped Helgar Torgvær lærer Per-Mathias Høgmo (Sverre Meløy) å snakke Myre-dialekt med skikkelig Myre-r. (Foto: Trond K. Johansen)

ØKSNES: Alsvågrevyen gikk for et tallrikt publikum fredag kveld og latterkulene sto i kø.

  • Trond K. Johansen

Helgar Torgvær fra Myre er til vanlig den som tar seg av lyden under revyen i Alsvåg, slik han har gjort i 25 år. Denne gang var han for første gang på scenen, som logoped.

.  

Sammen med tidligere olje- og energiminister Tord Lien, må Helgar Torgvær være en av de største forkjempere for Myjre r-en. Det var nettopp denne han ville gjøre et framstøt for også denne gang.

I vrimlen av nye terapeuter som har dukket opp på Myre den siste tida, fant også Helgar Torgvær ut at han kunne søke på stilling som logoped på Myre, for nettopp å lære folk å bruke myre-r-en-

Han tok Per-Mathias Høgmo, tidligere landslagstrener, på scenen for å lære ham å slutte med skarre-r-en og heller prate myre-væring og overta som trener for Morild.

Et kostelig innslag av en ihuga myreværing som slett ikke lar seg påvirke av fremmede dialekter.

revy03.jpg  

Et varsku for ungdomsskolen

Truls Petter Hansen sang visa om Alsvåg skole; Det ringes for Alsvåg skole. Ei mektig sterk vise om hva skolen har betydd for samfunnet i Alsvåg og hva de enkelte rektorene har gjort for å skape et godt og strygt miljø. Det er nok ikke tilå legge skjul på at Paul Ørnes fikk ei ekstra stjerne hos unge Hansen.

Men visa handlet om mye mer enn skolen. Det var ei vise som favnet stoltheten i det å være fra Alsvåg og det å klare seg selv og være sin egen herre med butikk, skole, barnehage og industri. Et samfunn som vil leve.

.  

Ellers fikk de på pukkelen både den ene og den andre i bygda, da Baldus og Lydevard tok sin faste runde i sladderkroken. Der fikk Kurt Warem passet påskrevet etter at han solgte både hus og bil og til slutt la ut kjerringa for salg.

Der fikk også økonomisjefen en liten sang om hans ferd på taket på langstrekka ved Alsvågvatnet, og Bjørn Ivar Larsen fikk også vite at hans datter har flyttet brikkene riktig i sjakk-VM og sikret seg kongen.

Mye alternativt på Myre

At det den siste tida har dukket opp flere alternativ-tilbud på behandlingssiden i Øksnes, ble også behørlig markert. Både Anne Vottestads naprapat-virksomhet og Øistein Waage Johansens akupunktør-virksomhet ble trukket fram i konkurranse med Kristin og Dag Myklestad og Asle Sørdahls fysioterapi-tjeneste på Myre. Per Bjørkmos virksomhet i Havna Frisksenter ble raskt skjøvet ut over sidelinja. Det samme skjedde med Vottestad og Johansens virksomheter, slik at Myklestad og Sørdahl sto alene igjen.

.  

Nå vil da også Helgar Torgvær sin logoped-virksomhet komme inn som et sterkt alternativ-tilbud på Myre.

Bibelstien

Bibelstien som av Kristen Fellesskap ble satt opp i lysløypa i Alsvåg i sommer, ble naturligvis viet oppmerksomhet på revyen, kanskje i litt mindre omfang enn ventet. Det var Tommy Nordeng som ble trukket fram som den store kritikeren, selv om det nok ikke var han som startet hetsen mot bibelstien.

Det var på revyen at Timo fikk skylda for at bibleversene ble fjernet, uten at det noen gang er verifisert hvem som fysisk fjernet dem.

At en minister fra Myre gikk av, ble naturligvis markert på en spesiell måte. Det at Tord Lien åpnet et vernet område for oljeleting, ble lagt merke til og var kanskje det som førte til at han valgte å trekke seg. En morsom parodi på både Erna og Tord.

Havnegata 1

André Reinholdtsen og Mikal Steffensen ble hanket inn på scenen for å fortelle om planene for Havnegata 1 på Myre. André forteller villig om luftige planer om hotell i særklasse med resturanger og barer, om nye produkter som kobbespy og andre delikatesser som kan fikses litt på for å få dem solgt til Kina.

Mikal Steffensen holdt seg mer i bakgrunn og lot det skinne klart gjennom at han slett ikke var med på alt det André ville finne på.

Eirik Sørdahl er også en gjenganger på revyen. Denne gang var det både for kulturhus og butikk han fikk gjennomgå. Alt ble trukket inn i butikken, også kultur, helse, forsvar og kirke. Det eneste han hadde glemt var å ha butikk i butikk. Det var ikke lett å få kjøpt en pakke melk for kunden som kom inn og slett ikke ville ha verken laks i butikk, kultur i butikk eller noe annet, bare melk.

.

Populære Karianne

For ordfører Karianne Bråthen er det viktig å være populær i Øksnes, men etter vedtaket om å legge ned ungdomstrinnet i Alsvåg, sliter hun med å være populær i heimbygda. Det må hun gjøre noe med, og da kan hun ikke la gammelordførerne ødelegge for henne med stadig å komme på banen med upopulære forslag.

Først brukte hun speilet på veggen for å vite hva hun skulle gjøre, men da det ikke virket lenger, gikk hun over til facebook.

.  

Publikum storkoste seg som vanlig på revyen og ga god tilbakemelding på det de fikk se og høre. Det er prisverdig at en så ungdommelig gjeng som det er i UL Nybrott, klarer å snekre sammen en revy på så kort tid. All ære til arrangøren og skuespillerne, musikerne, lys og lyd. Vel gjennomført på alle hold.

Kim Roger Berg var revysjef i år og han har gjort en god jobb.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.