annonse

Solveig åpner på TIFF

1484044588698.jpg
Fra opptakene av Tungeskjærerne som foregikk på Myre i fjor vinter. Her er det Ylva fra Oslo som lærer å skjære tunger av Tobias fra Myre. (Foto: Trond K. Johansen)
1484044591118.jpg
Solveig Melkeraaen er regissør for filmen Tungeskjærerne. Hun gleder seg til å vise den på Myre i februar, og nå gratuleres hun så mye av tidligere ordfører Jørn Martinussen. (Foto: Trond K. Johansen)

ØKSNES: Solveig Melkeraaens film Tungeskjærerne er åpningsfilm på Tromsø Internasjonale Filmfestival 2017. Den vises også på Myre 14. februar.

  • Trond K. Johansen

Filmen Tungeskjærerne er ferdig og blir altså åpningsfilm på Tromsø Internasjonale Filmfestival i Tromsø.

– Billetter til Tungeskjærerne under Den Internasjonale Filmfestivalen i Tromsø ble lagt ut kl 12.00 mandag, den vises i fire saler mandag den 16. januar og alle billettene ble revet bort på 2 timer! Æ e søkkførspælt! sier Solveig Melkeraaen på sin facebookprofil.

I tillegg vises den på tirsdag 17. januar og søndag 22. januar i Tromsø.

Det er ikke mange i Tromsø som vet hva denne filmen handler om, etter hva iTromsø har funnet ut gjennom en spørrerunde på Jekta. Men en vesteråling klarte å forklare hva filmen går ut på.

Ylva lærte å skjære tunger

Ylva fra Oslo er hovedpersonen i filmen, Hun kom til Myre for å lære å skjære tunger, og det klarte hun fint etter litt trening sammen med garvede tungeskjærere på Myre.

I Tungeskjærerne får vi bli med på barnas premisser og får innblikk i livene deres både i lek og alvor.

Regissør Solveig Melkeraaen viser med stor sensibilitet hvordan de unge ansvarliggjøres, hjelper hverandre, vokser som mennesker og reflketerer over livets både lyse og mørke sider.

Årets åpingsfilm på TIFF er en vakker fortelling om vennskap, ansvar og livet ved kysten vår.

Førpremiere på Myre

– Ordinær kinopremiere blir 24. februar, men vi vil gjerne vise filmen til alle i Øksnes først, forteller Solveig Melkeraaen. Derfor er det satt opp en før-premiere på Myre den 14. februar.

Toril Strøm fra Myre er imponert over det Melkeraaen har fått til. Hun vil se filmen i Tromsø først, men vil nok også få den med seg når den kommer til Myre.

Tidligere ordfører Jørn Martinussen gratulerer så masse og gleder seg til førpremieren på Myre.

– Jeg kommer selvfølgelig. Det blir spennende å se hva hun har fått til med de dyktige unge aktørene, sier han i en kommentar til Solveig Melkeraaen.

Se Per Sandberg skjære tunger

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.