annonse

Søppel på avveie i Øksnes

1483683564785.jpg
Terje S. Nikolaisen fra driftsavdelingen i Øksnes kommune er ikke særlig blid over å finne masse søppel slengt fra seg ved veien mot Nyksund. (Foto: Trond K. Joahnsen)
1483683567566.jpg
Nikolaisen samlet opp søppelet og ryddet opp, men dette er ikke hans oppgave. (Foto: Trond K. Johansen)

ØKSNES: Terje Severin Nikolaisen ved driftsavdelingen i Øksnes kommune fikk torsdag formiddag tips om søppel som var slengt i Øvre Høydalen.

  • Trond K. Johansen

– Det var etter tips fra publikum at vi ble oppmerksomme på søppelsekken som var kastet på parkeringsplassen ved veien opp til vannverket på Myre. Den lå ikke langt fra veien heller og var godt synlig for alle som kom for å parkere på veien eller kjørte forbi. Det er ufattelig at noen får seg til å gjøre slikt, sier Nikolaisen til Bladet Vesterålen.

Det var han som tipset avisen om søppelet og han kunne vise både fenalår, matrester og vanlig restavfall, alt fullt mulig å kaste i en vanlig søppelboks dersom en hadde orket å sortere litt.

– Vi kan ikke ha det slik som dette. Jeg har en viss peiling på hvem det er som har gjort dette, og jeg oppfordrer derfor vedkommende til å ta kontakt, sier Nikolaisen.

Han tok med seg søppelet selv, men det er ikke hans oppgave å rydde opp etter folk som ikke tar seg av søpla si selv. Dette er en oppgave alle må ta på alvor, vi skal ikke ha søppel liggende å flyte rundt om i naturen, sier han.