annonse

Stopper snart fylling

1483609314239.jpg
Havnesjef John Danielsen Stopper fyllingsarbeidet i Kartnesbukta når vinterfisket tar til for fullt. (Foto: Trond K. Johansen)

ØKSNES: Havnesjef John Danielsen vil stoppe fylling i Kartnesbukta når vinterfisket er kommet ordentlig igang.

  • Trond K. Johansen

På grunn av mye tungtrafikk vil det være vanskelig å fortsette arbeidet med fyllinga når vinterfisket er på sitt kraftigste.

– Men vi fortsetter arbeidet så lenge vi kan inntil sesongen for fiskerne er kommet ordentlig igang, sier havnesjef John Danielsen.

Sikrer Biomar

Dette for å sikre at Biomar får klargjort det området de skal bruke for utbygging. Etter vinterfisket vil arbeidet starte opp igjen, og ferdigstillelse av området vil være i løpet av første halvdel av 2017.

– Arbeidet skulle i utgangspunktet vært ferdigstilt innen utgangen av 2016, slik at det ikke ble fylt i perioden under vinterfisket. Dette for å unngå samtidskollisjoner mellom fyllingsarbeid og etablert industri.

Fyller så lenge som mulig

Da det ikke ble gitt tillatelse til oppstart fylling før midt i desember, har Øksnes Havnevesen Kf besluttet å fortsette fyllingsarbeidet så lenge det er mulig inn i 2017. Dette for at planlagt utbygging til Biomar AS skal kunne starte i løpet av februar/mars måned, sier havnesjefen.

– Etter at vinterfiske er avsluttet vil fyllingsarbeidet fortsette og er beregnet avsluttet i løpet av første halvdel av 2017. Øksnes Havnevesen KF er opptatt av å ivareta alle brukere, inkludert en hel del industriarbeidere som bruker veien i området, sier Danielsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.