annonse

Annie slo alle rekorder: 1.386 så årets juleteater

1483343408360.jpg
Annie ble spilt av Mia Kvalvik Eliassen (bildet) og Aurora Laupstad. (Foto: Svein Terje Kvalvik Eliassen)
1483343411318.jpg
Eskil Jakobsen (til høyre) vant stylteprisen for den imponerende utviklingen har vist i løpet av prøvetiden til Annie. (Foto: Odd Roger Enoksen)

ANDØY: Musikalen Annie slettet alle tidligere rekorder i teterbygda Dverberg. Da teppet lukket seg etter sjette og siste forestilling 30. desember hadde 1.386 tilskuere løst billett til den tradisjonsrike juleteaterforestillingen i regi av Teaterklubb’81.

  • PRESSEMELDING

Det er i snitt 231 per forestilling, i ei bygd med 200 innbyggere.

– Vi hadde noen få ledige billetter til midnattsforestillingen 16. desember, men satte også denne kvelden publikumsrekord. Aldri før har så mange møtt opp for å se teater midt på natta på Dverberg, sier produsent Svein Spjelkavik.

På tross av at nattforestillinga hadde noen få ledige seter, hadde billettsjef Anita Spjelkavik satt inn så mange ekstra stoler til hver forestilling mellom helgene at snittet til slutt viser mer enn utsolgt alle dager.

– Grunnet ekstra utbygd forscene rommet salen denne gangen kun 220 seter per dag, sier produsent Svein Spjelkavik i teaterklubb’81.

Uslåelig?

Totalt er den gamle rekorden på 1.118 solgte billetter slått med 268.

– Det betyr at selv om vi justerer for at det i år har vært seks forestillinger og ikke fem, har vi fortsatt slått rekorden, sier Spjelkavik.

– Det er lett å kalle årets tall for en uslåelig rekord. Det har vi imidlertid sagt før. Dermed velger vi isteden å si at vi er veldig stolte over årets tall, sier produsenten.

Teaterklubben har satt opp juleteater i 31 år. Det er i år 10 år siden de første gang passerte 1000 solgte billetter. Det skjedde med første oppsetningen av Peter Pan i 2006.

– Vi var riktig nok veldig nær den magiske 1000-grensa allerede i 2004, med den andre oppsetninga av Reisen til Julestjernen. Den gang solgte vi 999 billetter, sier Spjelkavik.

Jubel

Pressen har ikke spart på superlativene i omtalen av stykket. Det har TK 81 merket seg.

– Vi har satset mye på denne produksjonen. Og vi er glade for både terningkast seks, fulle hus og trampeklapp. Vi er også stolte av Nikoline Spjelkavik som med Annie hadde instruksjon på sin første musikal. Men viktigst av alt for oss er å gi barn og unge teatererfaring og opplevelse av mestring, sier Spjelkavik.

Stylteprisen

Nikoline Spjelkavik debuterte som instruktør med Annie. Under avslutningsfesten 30. desember takket hun teknikere og skuespillere. Hun delte også ut Stylteprisen.

Prisen har siden 2008 vært delt ut til den blant skuespillere og stab som har gjort størst framskritt i sitt arbeid.

Prisen deles ut til minne om den unge skuespilleren Isak André Isaksen fra Nøss, som døde bare 14 år gammel i 2008.

Vinneren av prisen i år ble skuespiller-debutant Eskil Jakobsen fra Andenes. Eskil har erfaring fra bandet Cheeters, men han har ingen erfaring med skuespill og dans.

– Eskil imponerte oss både med sang, dans og skuespill. Det var mange sterke nominerte, men Eskil har jobbet hardt og fortjener uten tvil prisen, sier instruktør Nikoline Spjelkavik.

Minnet Søren Frank

Årets forestilling ble dedikert den danske sceneinstruktøren Søren Frank, som jobbet sammen med teaterklubben gjennom mange år.

En av Teaterklubbens mest rutinerte scenearbeidere, Stein Fyhn Nilsen, ba i sin tale de nærmere 100 deltagerne på avslutningsfesten delta i ett minutt stilhet for Søren som døde i november 2016.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.