annonse

Bestemte seg for Arbeiderpartiet i siste liten

Stemte Ap til slutt
Stemte Ap til slutt: Kjell-Are Johansen stemte på sitt eget parti likevel, etter nye signaler om Andøya flystasjon. (Foto: Tor Johannes Jensen)

Kjell-Are Johansen bestemte seg valgdagen for å stemme Arbeiderpartiet likevel. Men det hjalp ikke allverden.

Tor Johannes Jensen

Den mangeårige Ap-politikeren og tidligere ordføreren i Andøy gikk ut på NRK og i Bladet Vesterålen to uker før valget og signaliserte at han ikke kom til å stemme på sitt eget parti ved stortingsvalget. Årsaken var Aps holdning til Andøya flystasjon.

Sist uke signaliserte stortingsrepresentant og tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide at Arbeiderpartiet likevel ville ha en gjennomgang av grunnlaget for å legge ned Andøya flystasjon.

I helga sa han dessuten at det er mer enn bare økonomi som taler for en slik gjennomgang. Her nevnte han både operative hensyn og allierte behov.

Det forandret saka for Kjell-Are Johansen. Mandag ettermiddag gikk han til Andenes idrettshall og stemte Arbeiderpartiet likevel.

– Ap har ikke snudd, men når man legger dette til grunn som Eide sier, kommer vi til å vinne. For meg var det nok til å endre stemmegivninger. Jeg stemte Ap likevel, og vi var flere som gjorde det. Dette er nok til at vi får trua på saka, sier han til Bladet Vesterålen.

Han beskriver uttalelsene fra Espen Barth Eide som gledelige:

– Det er kjempeviktig at han kommer på banen i forhold til alle disse momentene, som vi har tatt opp flere ganger – også allierte forsterkninger og operative forhold. Her er endelig en som forstår det som har vært sagt. Han har vært med i to langtidsplaner tidligere og har forstått betydningen av flystasjonen, mener Johansen.

– Tror du han snakket på vegne av partiet, så dette er representativt?

– Han ville ikke gått ut og sagt noe sånt uten at dette var klarert med partiledelsen. Det er ingen tvil. Han har vært utsendt av partiet sentralt både i debatten på Andøya i juni og markeringa foran Stortinget sist uke, understreker Kjell-Are Johansen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.