annonse

Dette skal Jensen og Sandberg gjøre i Vesterålen

1483802820297.jpg
Siv Jensen besøker Andøy og Sortland mandag. (Arkivfoto) (Foto: )
1483802822669.jpg
Per Sandberg kommer også til Vesterålen mandag. (Arkivfoto) (Foto: )

ANDØY: Finansminister Siv Jensen (Frp) og fiskeriminister Per Sandberg (Frp) besøker Andøy og Sortland førstkommende mandag. Men de prioriterer ikke besøk på Andøya flystasjon.

Fredrik Sørensen

Det går fram i ei pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Ifølge Halvar Rønneberg i Andøy Frp har lokallaget jobbet lenge med å få besøk av partitoppene.

– Vi har vært i dialog om dette helt siden vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon ble fattet i Stortinget, sier Rønneberg til Bladet Vesterålen.

Jensen og Sandberg har imidlertid ikke avsatt tid til å besøke Andøya flystasjon når de besøker Vesterålen. Statssekretær Øystein Bø (H) i Forsvarsdepartementet er likevel en del av delegasjonen – og det vil nok uansett dukke opp spørsmål knyttet til nedleggelsen av hjørnesteinsbedriften i Andøy.

– Andøy Frp skal selvsagt diskutere merknadene i nedleggingsvedtaket med delegasjonen, forsikrer Rønneberg.

Han hadde håpet at det skulle blir rom for et folkemøte i forbindelse med besøket, slik Venstre-toppene Odd Einar Dørum og Ola Elvestuen tok seg tid til i desember. Men det lot seg ikke gjøre.

Programmet for snarvisitten er nemlig tett. Dagen startes med besøk hos Vesteraalens AS på Sortland. Der blir det omvisning og presentasjon av planer, ifølge Nærings- og fiskeridepartementet.

Så går turen videre til Andøy og Andøya Space Center. Der blir det orientering om fiskerihavnprosjektet på Andenes, samt Olje- og miljøbase i Lofoten og Vesterålen.

– Jensen og Sandberg skal også delta på et medlemsmøte i Andøy Frp, forteller Rønneberg.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.