annonse

Fabelaktige Nick Borgen leverte på heimebane

DSC_2033.JPG
Nick Borgen imponerte i Hisnakul lørdag kveld. (Foto: Fredrik Sørensen)
DSC_2068.JPG
Nick Borgen og Frank Åse – to gode venner gjenforent på scena. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Det ble et herlig gjensyn med utflytta andværing og artist Nick Borgen i Hisnakul lørdag.

Fredrik Sørensen

Nils Thore Borgen, bedre kjent som Nick Borgen, flyttet fra Andenes til Sverige som tenåring for å satse på musikken for snart 50 år siden. Der har han hatt en eventyrlig karriere, og blant annet solgt smått utrolige fire millioner plater.

Torsdag fylte han 65 år, og dagen ble feiret heime på Andenes. Lørdag kveld fikk hele Andøy ta del i feiringa, gjennom konserten «65 minutter med Nick Borgen».

Skjønt, det ble ikke 65 minutter – men nærmere to timer. Tida raste avsted, og Borgen leverte gnistrende.

Nært og kjært

De aller fleste i salen har et forhold til Borgen som artist, og til låtene hans. Det ble et nært og kjært møte med en artist som veksler mellom dype viser og lekne låter.

Borgen dykket ned i eget arkiv fra en lang karriere, og dro også fram perler fra sitt nyeste album som ble utgitt i mai i fjor.

Han leverte også særegne og flotte tolkninger av blant annet Beatles, Dylan og Wreeswijk – musikk som utvilsomt står mange i publikum sine hjerter nær.

Han hyllet heimplassen, og ei jente han var forelsket i da han var elev ved Andenes skole.

Han fleipet og fant tonen med alle i salen fra første stund.

Det var rett og slett et herlig gjensyn med en artist og person som har satt både seg selv og Andøy kommune på kartet.

Ekstra artig var det da Borgens gode venn, Frank Åse, uvitende ble ropt opp på scena slik at de kunne framføre en låt i lag. Rett og slett et fint øyeblikk.

Overrasket

Det er første gang Borgen kommer heim for å holde konsert som soloartist. Det gjorde han altså i anledning sin egen 65-årsdag.

Han ble overrasket med gaver og taler fra blant annet dirigent Egil Sakariassen i Andenes skolekorps. Borgen spilte i skolekorpset fram til han flyttet til Östersund i 1969.

Også ordfører Jonni Solsvik og trubadur Geir Laupstad entret scena for å gratulere den utflytta andværingen. Aurora Laupstad, som spilte Annie i årets juleteater på Dverberg, sang også låten  “I mårra” til ære for Borgen. For selv om han er 65 år, så kommer det jo mange gode dager framover.

Artisten fikk både blomster og gaver, men det var Borgen selv som ga den fineste gaven. Nemlig en konsert som mange vil huske i lang, lang tid.