annonse

Heim til bursdagskonsert

1483777061832.jpg
Nick Borgen har solgt smått utrolige fire millioner plater opp gjennom årene. (Foto: Innsendt)

ANDØY: Det er duket for en spesiell konsert i Andøy lørdag. For første gang vender Nick Borgen heim til Andenes for å opptre som soloartist.

  • Pressemelding

Hvem er Nordlands mestselgende plateartist gjennom tidene?

Navnet kan meget vel være Nick Borgen. Har du ikke hørt om han, sier du?

Han flyttet fra Andenes til Sverige som tenåring for å satse på musikken for 50 år siden. Og han lyktes i så stor grad at han vant «den tidens Idol» i både Norge og Sverge.

Jubilant

5. januar rundet Nils Thore Borgen, bedre kjent som Nick Borgen, 65 år. Det feires med en konsert kalt «65 minutter med Nick Borgen» kommende lørdag, sier Svein Spjelkavik som har tatt initiativet til denne konserten.

– Da hele Andøy var samlet til markering mot nedleggelse av Andøya flystasjon i Nordlandiahallen sist høst kom Nick Borgen helt fra Gøteborg for å synge en sang til oss. Jeg hadde litt dårlig samvittighet for at jeg drog han oppover bare for én låt, og spurte om han hadde lyst til å lage en liten improvisert konsert på Alveland. Det takket han heldigvis ja til. Og der på Såpeloftet, alene med gitaren, ble det tydelig for alle som var til stede for en musiker og entertainer Nick er, sier Svein.

Første gang

– Vi pratet litt sammen etterpå og det viste seg at Nick aldri har vært invitert som soloartist hjem til Andøy for å gi konsert. Dette går ikke an, tenkte jeg – og ringte til Nick etter at han så vidt hadde landet i Sverige. Jeg la fram ideen og spurte om han kunne tenke seg å feire 65-årsdag sammen med andværinger. Det var ja med en gang, sier Spjelkavik.

– Jeg tror dette er noe som vil treffe folk hjemme. Andøy-publikummet kan virkelig glede seg til en hjemkomst som vil bli husket, slår han fast.

Fire millioner plater

Nick Borgen har solgt solgt smått utrolige fire millioner plater opp gjennom årene. Hans største hit er «We are all the winners» som kom på andreplass i det svenske uttaket til Melodi Grand Prix, og alene solgte én million eksemplarer.

Et annet MGP-bidrag, «World Wide Web» skaffet 600.000 flere platesalg, mens «Den glider in» gikk i nesten 400.000 eksemplarer.

Også som medlem i forskjellige danseband solgte Nick mange plater. Fra 1975 til 1983 var han frontfigur og låtskriver i Thor Eriks. Thor Eriks-platene solgte langt over 100.000 enheter.

Også Borgens soloplater frem til WE ARE ALL THE WINNERS, solgt godt, rundt 20-25.000 enheter per plate.

– Og da har jeg ikke regnet med kasettsalget på noen av min produkter. Hvor mange det er blitt finns ikke i noen NCB-statistikk, sier Nick Borgen.

Dylan og Vreeswijk

Lørdag står han altså på scena heime på Andenes.

– Nick lover å dele med oss både hans flotte tolkninger av Beatles, Dylan og Wreeswijk, men jeg har gitt han streng beskjed om å synge noen av sine egen perler også. Min egen favortitt er «Den finaste jenta i klassen». Jeg tror den låten handler om en klassevenninne fra ungdomskoletida på Andenes. Kanskje kommer hun på konserten, sier Spjelkavik.

– Det som i alle fall er sikkert, er at det kommer til å bli en minnerik stund med en mann som aldri har sluttet å være andværing i hjertet. Nick fortalte Hilde Flobergseter, da han var på Andenes sist, at han har tenkt på Andenes hver dag i de snart 50 årene som er gått siden han flyttet fra sitt hjemsted, avslutter Spjelkavik.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.