annonse

NAROM får 3,5 millioner: Nå blir det virtuell reise til Mars

Fra venstre
Fra venstre: Fylkesråd for næring Mona Fagerås, Robert Svendsen, Fredrik Pettersen og Odd Roger Enoksen. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: I Oksebåsen kan man glede seg over en fin førjulsgave. NAROM får nemlig 3,5 millioner kroner fra Nordland fylkeskommune for å utvikle et nytt tilbud i Romskipet Aurora.

Fredrik Sørensen

Nå skal det utvikles en virtuell reise til Mars.

– Kostnaden på prosjektet er 6,5 millioner. Støtten fra Nordland fylkeskommune er helt avgjørende for realiseringa, sier Odd Roger Enoksen, administrerende direktør ved Andøya Space Center (ASC).

Viktig

Han mener det er viktig at Romskipet Aurora ikke står stille – men fortsetter å utvikle seg.

– Uten videreutvikling vil vi stagnere. I så måte er prosjektet vi nå har fått støtte til viktig, sier Enoksen.

Fylkesråd for næring, Mona Fagerås (SV), var onsdag på besøk i Oksebåsen. Hun besøkte også Andøya i juni – og lot seg den gang begeistre av opplegget i Romskipet Aurora.

– Det er et positivt og artig opplegg her, som er viktig blant annet opp mot realfagssatsinga. Jeg vil at flere barn og ungdommer fra hele landet skal få oppleve dette, sier Fagerås, som var med da Andenes skole testet romskipet.

Daglig leder ved Romskipet Aurora, Robert Svendsen, sier at satsinga er spennende.

– En av årsakene til at vi har valgt virtuell reise til nettopp mars når vi nå skal videreutvikle, er at Norge skal til mars i 2020 med georadaren «Rimfax». Vi har også flere gode støttespillere i utviklingsfasen, sier Svendsen.

2019

Det nye tilbudet blir en viktig del av satsinga i Oksebåsen opp mot skoleelever og studenter. NAROM har årlig 4.000 kursdeltakere fra grunnskole til universitetsnivå.

– Planlagt lansering av det nye tilbudet er januar 2019, opplyser Svendsen.

Det kan bli aktuelt å gjøre bygningsmessige endringer i Romskipet for å tilpasse seg det nye tilbudet. Det er blant annet mulig å tilrettelegge for en etasje til i nåværende lokale.

– Vi får se hva vi lander på, sier Odd Roger Enoksen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.