annonse

Regionlensmann Per Erik Hagen: – Bekymret over narkomiljøet

1486560929147.jpg
Regionlensmann i Vesterålen, Per Erik Hagen. (Foto: Sverre Idar Lakså)

For politiet i Vesterålen var 2016 et år helt på det jevne, men regionlensmann Per Erik Hagen er bekymret over tendensene for vold- og narkotikakriminalitet. – En oppgang på vold og en nedgang på narko er ikke bra, slår Hagen fast.

  • Sverre Idar Lakså

– Vesterålen har en nedgang i kriminalitet på 11,6 prosent, og den største nedgangen er på vinning, sedelighet og narkotika. Det er verdt å merke seg at når vi går ned på regionnivå, slik som her i Vesterålen, så blir utslagene ganske store, slik at det skal ikke så mye til for å få en nedgang på over 11 prosent. Det er for det meste naturlige svingninger fra år til år, forteller regionlensmann i Vesterålen, Per Erik Hagen.

Han er konstituert i stillinga ut mai 2017, i påvente av en ny struktur for politidistriktet i Nordland.

Selv om statistikken viser en nedgang på narkotika, betyr ikke det at narkotikamiljøet har roet seg ned.

– Hvor mye kriminalitet som blir registrert på narkotika kommer helt an på hvor mye innsats vi legger ned, dessverre har vi ikke hatt mulighet til å følge opp narkotikamiljøet slik vi burde, sier Hagen til Bladet Vesterålen.

Han sier miljøet er der, og han håper på at politiet i Vesterålen får tildelt nye ressurser slik at de kan prioritere disse miljøene.

Mer vold

Tallene for 2016 viser at det er en oppgang i antall voldssaker i Vesterålen. Fra 2015 til 2016 var det en økning på 27 saker.

– Vi analyserer tallene, og vurderer hvordan vi skal jobbe med dette videre, sier Hagen.

Hagen sier det ikke er noen kommuner i Vesterålen som har hatt mer økning i volden enn de andre.

– Samtidig ser vi at det er en nedgang i seksuelle overgrep, og det er vi glade for. Vi har også en nedgang i antall vinningsforbrytelser, men dette kan også dreie seg om naturlige svingninger, sier Hagen.

Han sier nedgangen skyldes at noen ikke har vært aktive, og at det har vært mindre gjennomtrekk av mobile vinningskriminelle.

Flere trafikksaker

I tillegg er to av betjentene lånt ut til Utrykningspolitiet (UP), og der gjør de en veldig god jobb, ifølge Hagen.

– Vi har ei økning i antallet trafikksaker, og det kommer hovedsaklig av at vi er mer ute på veiene enn før, og at folk er flinkere til å melde fra.

Hagen forteller at politiet får inn flere tips om uvettig kjøring enn tidligere.

– Dersom noen har mistanke om ruskjøring melder de fra til oss, og det har ført til at vi har fått flere uansvarlige sjåfører vekk fra veiene.

Det er ingenting som utmerker seg blant sakene politiet i Vesterålen har hatt i 2016.

– Det går litt opp og ned fra år til år. 2016 var et år helt på det jevne, sier regionlensmann Per Erik Hagen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.