annonse

Superveteran Gunnar på Hvalsafari

1483607424652.jpg
Gunnar Maan (90) avbildet i det han kom til kai etter årets første hvalsafaritur i Andfjorden 3 januar. Båten var full av italienere, tyskere og svensker – som ble ønsket godt nyttår av masse hval. (Foto: )

  • BJØRNAR SELLEVOLD

Gunnar Maan på Andenes er 90 år. Han er daglig ute på sykkelen og på sparken, når føreforholdene innbyr til dette.

Det som i tillegg imponerer inn- og utlendinger, er at han hver gang hvalsafaribåten går fra kai, står fremst og ønsker velkommen ombord. Han er yrkesaktiv til tusen.

Gunnar er velsignet med god helse. Han har vært fiskeindustriarbeider på daværende fiskesamvirkelaget NOR, som nå er ombygd til hvalsenter, restaurant Riggen, dansebar og kontorer til Hvalsafari AS.

Han har vært overalt i Nord-Norge på anleggsarbeid, blant annet i Porsanger. Nå farer han, sprek som en sjøgutteaspirant, flere ganger per dag opp og ned i observasjonstønna ombord i hvalsafaribåten «Reine».

Gunnar må være en av Norges sprekeste 90-åringer. Han er nærmest blitt et like attraktivt fotomål som spermasetthvalen, knølhvalen, spekkhoggeren og andre hvalarter.

Gunnar Maan må også være Norges eldste yrkesaktive innen reiselivsnæringen i dag.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.