annonse

37 har druknet i første halvår

Statistikk
Statistikk: Så langt i år har det vært åtte drukningsulykker i forbindelse med bruk av fritidsbåt, kano og kajakk. (Foto: Innsendt)

37 mennesker druknet første halvår, opplyser Redningsselskapet i ei pressemelding.

  • Pressemelding

Redningsselskapet drukningsstatistikk for første halvår viser at 20 personer druknet etter fall fra land eller brygge mellom januar og juni. Ni personer druknet fra fritidsbåt (inkludert to fra kajakk/kano), mens to tenåringsgutter omkom under bading. De resterende seks druknet etter at tre biler havnet i vannet, under dykking, et basehopp og fall fra passasjerbåt.

Fortsatt preges statistikken av godt voksne menn, og kun to av de som har druknet så langt i år er kvinner.

Færre har druknet i forbindelse med bading, bruk av fritidsbåt og etter fall fra land/brygge. Det har heller ikke vært drukningsdødsfall fra yrkesfartøy så langt i år.

Så langt i år har det for øvrig vært 15 færre drukningsdødsfall enn i fjor.

– Vi oppfordrer alle til å løfte blikket og pass godt på hverandre i sommer. Det vil medvirke til at nedgangen fortsetter, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse