annonse

Aksel Lund Svindal investerer i Andøy

: Her er skissen av anlegget som skal bygges. Ifølge selskapet blir anlegget rømningssikkert, lusefritt og utsetter ikke livet i havet for forurensning eller forstyrrelser. (Foto: Innsendt)

ANDØY: Det skal bygges et stort landbasert oppdrettsanlegg på Kvalnes. Den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal har gått inn som aksjonær i Andfjord Salmon, som står bak satsinga.

Fredrik Sørensen

Bladet Vesterålen har tidligere omtalt at Andfjord Salmon har fått konsesjon for oppdrett av 10.000 tonn laks på Kvalnes i Andøy. Selskapet skal bygge det som kan bli verdens største gjennomstrømningsanlegg for oppdrett på land. Vannet hentes fra 170 meters dyp i Andfjorden. Målet er å sette ut laks før sommeren 2020.

I februar hentet Andfjord Salmon inn 150 millioner kroner i en emisjon. Daglig leder Roy Bernt Pettersen er fortsatt den største aksjonæren, men nå har han en rekke tunge aktører med på laget.

Ifølge Vol er Norges kanskje største alpinist gjennom tidene, Aksel Lund Svindal, en av dem.

TV-profilen Hallvard Flatland, og hans døtre Katarina og Bettina, er ifølge avisa også kommet inn på aksjonærlista.

Holmøy Holding, som eier Eidsfjord Sjøfarm, har ifølge Vol gått inn med en million kroner.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse