annonse

Åpner Space Camp

image003.jpg
Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen åpner European Space Camp fredag morgen på Andøya Space Center. (Foto: Pressefoto)

ANDØY: Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen besøker Andøya Space Center for å foreta åpningen av European Space Camp 2015 fredag 26. juni.

  • Tone Marit Sørensen

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen besøker Andøya Space Center for å foreta åpningen av European Space Camp 2015 på fredag morgen, skriver Narom i ei pressemelding.

Fra åtte nasjoner

European Space Camp er en 8 dagers internasjonal realfagsleir for ungdom i alderen 17 - 20 år, og som i år samler 24 deltakere fra hele 8 nasjoner.

– Realfaginteressert ungdom fra hele verden får bruke en del av sommerferien sin til opplevelser en definitivt ikke får på skolebenken. Deltakerne har daglige forelesninger i romrelaterte emner, samt gruppearbeid hvor kunnskapene settes ut i praksis. Slik får deltakerne ta aktivt i bruk unike ressurser som finnes på Andøya Space Center.

 

Rakettoppskyting

På slutten av oppholdet har European Space Camp sitt absolutte klimaks – oppskyting av rakett som har med instrumenter deltakerne har satt sammen og klargjort

. Under leiren legges det vekt på et høyt faglig nivå, samtidig som blant annet hvalsafari og midnattsbading også gjør campen til et svært sosialt arrangement.

European Space Camp arrangeres av Forbundet Unge Forskere og NAROM. Andre viktige samarbeidspartnere er Norsk Romsenter og den europeiske romorganisasjonen European Space Agency.

Den offisielle åpningen skjer fredag 26. juni på Andøya Space Center, og det er stortingsrepresentant Kent Gudmundsen som foretar denne. Gudmundsen er medlem av Stortingets kirke-, undervisnings- og forskningskomite, og representerer Høyre.

 annonse

annonse

annonse