annonse

Arbeiderpartiet varsler gjennomgang av politikken i nord

Arbeiderpartiet gjorde et historisk dårlig valg i Nord-Norge. Her
Arbeiderpartiet gjorde et historisk dårlig valg i Nord-Norge. Her: Partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Bjørnar Skjæran. (Arkiv (Foto: Idar Ovesen)

ANDØY: Arbeiderparti-nestleder Bjørnar Skjæran sier de skal gå gjennom politikken «på en rekke områder» i Nord-Norge etter krisevalget. Han nevner blant annet forsvarspolitikken.

Fredrik Sørensen

– Det er åpenbart at vi ikke har snakket høyt nok om det distriktsoppgjøret vi har sett i nord, sier nestleder Bjørnar Skjæran til Dagsavisen.

Til avisen lister han opp en fempunktsplan for hvordan Ap skal reise seg i Troms og Finnmark og Nordland.

På listen står ifølge avisa fiskeripolitikk, forsvarspolitikk, en kunnskapsplan som skal sikre desentralisert høyere utdanning for alle og hvordan skape nye arbeidsplasser basert på naturressursene i nord, da ikke bare olje.

På listen står også infrastruktur, der utbedring av veinett er førsteprioritering.

I Nordland og Troms og Finnmark har Ap gjort et svært dårlig valg, mens Senterpartiet gjorde det svært bra.

I Troms og Finnmark vokser Sp med hele 15 prosentpoeng, til 23 prosent, helt i ryggen på Ap. Veksten er like stor i Nordland, der Sp får 25 prosent.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse