annonse

Bekymret for satelitt-oppskytings-anlegg

: Jan Theodorsen og resten av Andøy SV stiller liste igjen. (Foto: )

SV stiller liste til kommunevalget i Andøy neste år. Partiet mener at bandlegging av arealer til Andøya Test Center står i fare for å overkjøre fiskeri og reiseliv.

Tor Johannes Jensen

I to perioder – snart åtte år – har Andøy SV latt være å stille liste, og latt energien gå inn i tverrpolitiske Andøylista.

I dag oppsummerer de at de nesten klarte å endre balansen i lokalpolitikken i 2011, og at den politiske utholdenheten i Andøylista var fallende ved valget i 2015, samtidig som Høyre lokalt vant velgere på bevaring av Andøya flystasjon.

Nå er partilaget klart til å stille under egen fane igjen. Det bestemte et medlemsmøte 25. juni.

– Kommunen står overfor store utfordringer, som ikke kan løses ved høyresidas hang til å la «oligarker» styre valg og retning for Andøy kommune, heter det i ei pressemelding fra Andøy SV.

Partilaget vil satse på fornybare naturressurser i Andøy, særlig i fiskeri, landbruk og turisme.

Andøy SV viser til at fiskerinæringa har sakket akterut i kommunen på grunn av rettigheter som er solgt ut og mener posisjonen har sabotert et kommunestyrevedtak om næringspolitisk offensiv for fiskeriene. Dessuten vil man også sette inn større virkemidler i landbruket.

Man er også bekymret for økte arealkonflikter mellom fiskeriene og Andøya Test Center, og hevder at vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon brukes som brekkstang for å bandlegge arealer til testing av missiler.

– Vi må sikre at etablert næringsvirksomhet, også den sterkt voksende naturbaserte turistnæringa, ikke blir overkjørt av det militær-industrielle kompleks, heter det i pressemeldinga.

De er også sterkt bekymret for følgene av å etablere rakettutskytingsanlegg for satelitter, både når det gjelder arealkonflikt med sjøbasert virksomhet og konsekvenser for annet naturbasert næringsliv.

Videre vil de gi rådmannen politisk beskjed om å utvikle en arbeidsgiverpolitikk som oppgraderer samspillet mellom de ansatte, administrasjonen og politisk nivå.

Andøy SV melder at de har tilsig av nye medlemmer, og er blitt inspirert av mange forespørsler om å stille liste. Nå er planen å rekruttere kvinner og unge til lista, også til topp-plassene.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse