annonse

Kåre Myrvang ble Årets ildsjel

Fikk blomsteroppsatsen han fikk av Risøyhamn Vel
Gledelig overraskelse: - Kåre er veldig hjelpsom, uansett hva det er snakk om. Dugnad, pensjonistkafeen, eller sånn som i dag – på naturstien under Risøyhamnmartnaden, sa leder i Risøyhamn Vel, Marit Kinn Arntsen. (Foto: Sunniva Bornøy)

ANDØY: – En stor overraskelse, sier Kåre Myrvang om å bli tildelt prisen årets ildsjel under Risøyhamnmartnaden.

  • Sunniva Bornøy

Kåre Myrvang er kanskje mest kjent for det populære turbusskonseptet ”Kårebussen”, som med tre busser var regnet som en institusjon i Vesterålen . I 2015, da Kåre fylte 75 år, mistet han tillatelsen til å kjøre buss med passasjerer. Og konseptet ble ikke videreført, da han ikke fant noen i Vesterålen som var interessert i å føre konseptet videre.

Selv om Myrvang nå har gått inn i pensjonisttilværelsen, er han fortsatt en aktiv deltaker i Andøy-samfunnet. Begrunnelsen for prisen fra Risøyhamn Vel er klar:

Stort engasjement

«Dette er en mann med stort engasjement for alt han holder på med. Pensjonistforeninga, Historielaget og nå i Vel-foreninga. På mandagskafeen på aktivitetssenteret er han en gledesspreder med gode fortellinger og populær quiz.

Vi er veldig glad for å ha han på vårt lag. Han er ikke vanskelig å be, og er rask til og med. Om det gjelder dugnad, hjelp til brevskriving eller andre nyttige råd. For noen år siden kjøpte han seg hus her som han har restaurert og ordnet så flott.

Godt kjent

Til og med naboer kan nyte godt av hans hjelpende hånd.

De fleste kjenner han godt etter at han i årevis har kjørt guideturer med Kårebussen sin som er så godt kjent i hele Vesterålen».

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse