annonse

– Responsen har vært vanvittig

: – Andøy kommune er vakker og spesiell, men best er folket, sier ordfører Jonni Solsvik. (Foto: Skjermdump fra videoen)

ANDØY: På kommunens egen Facebook-side har Andøy-filmen som ble sluppet rett før jul blitt sett mer enn 48.000 ganger. Men seertallene er langt høyere.

Fredrik Sørensen

Bladet Vesterålen omtalte nylig at God Strek og Designfabrikken – på oppdrag fra Andøy kommune – har laget en film som skal vise fram det unike med Andøy. Til sangen «House by the sea» av den nordnorske artisten Moddi, vises naturen som omgir andværingene. Klart hav, dyreliv, midnattssol og unike turmuligheter rett utenfor stuedøra.

Ordfører Jonni Solsvik (H) er stolt av filmen. I ei tid med utfordringer knyttet til vedtaket om å legge ned flystasjonen på Andenes, ville han minne innbyggerne om de store ressursene som finnes i Andøy.

– Responsen har vært vanvittig. Mer enn 48.000 personer har sett filmen på kommunens egen Facebook-side. Så er den jo også delt videre av utrolig mange. I tillegg har Bladet Vesterålen publisert den på blv.no, og Vesterålen online har også gjort det. Så hvor mange som egentlig har sett filmen er umulig å anslå. Men det er veldig, veldig mange, sier han.

Nå skjønner de i Bergen

Selv har Solsvik til og med fått henvendelser fra gamle klassekamerater og venner fra Bergen.

– Ja, nå skjønner de endelig hvorfor jeg flytta hit for så mange år siden, smiler han.

Solsvik mener filmen ble veldig fin.

– Hensikten var jo at den skulle være annerledes. Den skulle ikke ha søkelys på politikk eller politiske saker, men fortelle hvor flott vi har det her i Andøy. Og så skulle den vise menneskene som bor her, og krafta i dem, sier Solsvik.

Han mener God Strek og Designfabrikken har gjort en strålende jobb med filmen.

– Truffet en nerve

– Responsen tyder også på at man her har truffet en nerve, sier han.

Ordføreren har til og med fått henvendelser fra utlandet, med oppfordring om at det må settes flere språk på filmen.

– Det følger vi opp. Dette arbeidet er nå igangsatt, sier han.

Solsvik mener det er viktig å peke på det unike ved Andøy i det som tross alt er ei krevende tid.

– Vi så det også i jula, med teateret på Dverberg, hvor viktige folk som Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising er. Og det er så mange eksempler på folk som bidrar slik de to gjør her i Andøy. Vi er avhengig av optimismen og den kreative krafta i enkeltmenneskene. Og av samholdet. Det synes jeg filmen viser på en fin måte, sier ordføreren.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse