annonse

– Rock Mot Rus er enestående i Norge

Klar
Klar: Sondre Justad er klar for RMR til helga. (Pressefoto)

ANDØY: – Jeg tror ikke det er noen i Norge som har klart å skape noe lignende som Rock Mot Rus. Det er helt unikt det de har fått til på Andenes, sier Sondre Justad, som deltok på rockemønstringa som 16 åring i 2006.

  • Pressemelding

Nå, 12 år senere, topper Justad plakaten på jubileumsutgaven av Rock Mot Rus, som arrangeres kommende helg. Rock Mot Rus har egen festivalavis, og journalist Stein Fyhn Nilsen har intervjuet lofotværingen. Han spør blant annet om Rock Mot Rus var i ungdommens bevissthet da Sondre vokste opp i Henningsvær og på Borg.

På RMR som 16-åring

– Folk i Lofoten har et sterkt forhold til RMR, og synes det er stas å kunne dra til Andenes for å være på denne festivalen, enten det er som deltaker eller som publikum. Jeg var selv på festivalen da jeg var 16, det var en av mine første opptredener, sier Sondre.

– Du har vært en gang før på RMR som headliner, i 2015. Hvordan var det? Forventer du noe annerledes denne gangen?

– Det var spesielt i 2015, men i år blir det enda mer stas, fordi jeg slipper album dagen før vi spiller på Andenes. Jeg forventer at vi kommer til å spille en bedre konsert, og jeg tror det blir en enda større opplevelse, sier Sondre

Tjuvstart

Det vakte oppsikt da bookingsjef i Rock Mot Rus, Renate Ingvartsen, fikk Karpe Diem til å legge inn Rock Mot Rus som en tjuvstart før de tre utsolgte konsertene i Oslo Spektrum i fjor. Det ser ut som hun har tenkt å gjøre en tradisjon av å få landets fremste artister til å gi RMR-publikum en «sneak peak». For nå gjør hun det igjen med Sondre Justad.

– Vi legger snart ut på en lang releaseturne med det nye albumet vårt. Turneen besøker storbyene i Norge, og blir etterfulgt av en sommerturne rundt om på festivaler. Men RMR blir en førpremiere på turneen, så publikum på Rock Mot Rus blir de første som får høre de nye sangene. Turneen begynner offisielt den 6. april i Tromsø, sier Sondre.

Sondre gir to konserter i Nord-Norge, bortsett fra Rock Mot Rus. Dette i Tromsø og Bodø. Begge er utsolgte. Det gjelder også de fleste av slipp-konsertene i resten av landet.

Unik artist

– Det er ingen tvil om at vi har sikret oss en helt spesiell artist til året Rock Mot Rus. Debutalbumet Riv i hjertet lå på VG-lista i over et år. Seks av ti spor ble radiolista. Sondre har over 20 millioner streams og flere utsolgte turnéer bak seg, sier festivalsjef Kristin Krey.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse