annonse

Sanner fikk ikke lande

DSC_1518 copy.JPG
Her har statssekretær Grete Ellingsen og Andøy-ordfører Jonni Solsvik nettopp fått vite at kommunalminister Jan Tore Sanner ikke fikk lande på Andøya lufthavn mandag på grunn av sterk vind. (Foto: Fredrik Sørensen)
BEKYMRET:
BEKYMRET: – Skal Norge ha en bærekraftig innvandrings- og integreringspolitikk, må vi lykkes bedre enn det vi har gjort så langt, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) til Vårt Land. (Foto: Ann Kristin Lindaas)

ANDØY: Andøy-besøket til kommunalminister Jan Tore Sanner (H) er blitt hindret av dårlig vær.

  • Fredrik Sørensen Og Tor Johannes Jensen

Flyet til Sanner ble i 14.30-tida mandag omdirigert fra Andøya lufthavn til Bodø på grunn av sterk vind, etter tre forsøk på å lande.

Dermed står hans besøk til Andøy mandag i fare for å bli avlyst, selv om man forsøker å komme med en seinere avgang fra Bodø til Andenes.

– Veldig synd

Etter alt å dømme lar ikke det seg gjøre.

– Dette er veldig synd, sier statssekretær Grete Ellingsen (H) i Kommunaldepartementet.

Hun og representanter fra embetsverket er på Andenes sammen med lederen for fylkesrådet i Nordland, Tomas Norvoll (Ap). De vil bli orientert om status for omstillingsprosessen i Andøy i ettermiddag.

– Neppe nytt møte

Det øvrige programmet for dagen ser ut til å bli avlyst. Ellingsen tviler også sterkt på at det blir berammet en ny dato for et møte med Sanner i Andøy.

– Det er viktig for departementet å få informasjon fra kommunen om hva de forventer i omstillingsarbeidet. Nå som statsråden er forhindret fra å komme, vil jeg representere departementet, og vi har også noen fra embetsverket her, sier Ellingsen.

– Viktig

Hun sier at det fortsatt er et viktig møte, ettersom både Andøy kommune og Nordland fylkeskommune er på plass.

– Først og fremst er det viktig å få informasjon om status hva angår det ordinære omstillingsprogrammet, som kommunen og fylkeskommunen nå samarbeider om, sier Ellingsen.

– Hva med merknaden om ekstraordinær statlig innsats overfor Andøy-samfunnet?

– Også her skal jeg lytte til hva politisk miljø og andre miljøer legger i denne merknaden.

– Men hva legger departementet i den?

– Det er for tidlig å si, sier Ellingsen.

– Klar forventning

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) beklaget også at været satte en stopper for kommunalministerens besøk.

– Dagens møte handlet om to ting: Det ordinære omstillingsprogrammet som fylkeskommunen og kommunen er i gang med, samt det som går på ekstraordinær statlig innsats. Her er det viktig å komme i gang raskt. Hva angår nye statlige arbeidplasser har jeg ei klar forventning, sier Norvoll.

Ordfører Jonni Solsvik synes det er synd at Sanner ikke kunne komme.

Statssekretærene Øystein Bø i forsvarsdepartementet og Lars Jacob Hiim i Nærings- og fiskeridepartementet var på samme fly som Sanner, og mistet dermed også møtet på Andøya.

Bø skulle etter planen i møter på Andøya flystasjon tirsdag.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse