annonse

Scrooge med rekordsalg: Selger bedre enn Annie

: – Folk kommer til å få bakoversveis når de kommer inn i storsalen i det gamle samfunnshuset på Dverberg, sier scenemester i teaterklubben, Knut Olsen. Her sees litt av sceneriggen. (Foto: Knut Erik Reinsnes)

ANDØY: Tetaerklubben på Dverberg hadde aldri trodd at det skulle skje, men årets juleteater-forestilling har bedre forhåndssalg enn «kioskvelteren» Annie. Allerede tirsdag denne uka var mer enn halvparten av de drøyt 1.300 billettene som er lagt ut for salg revet vekk.

  • Pressemelding

– Vi trodde det ikke gikk an, men vi ligger altså én uke foran tallene fra i fjor. Det er det villeste vi har sett på 33 år, sier Svein Spjelkavik, produsent for Teaterklubb’81, i ei pressemelding.

Snart utsolgt

Han opplyser at det snart er tomt for billetter.

– Det har alltid vært noen dager som er mer populære enn andre. Spesielt er det mange som har den første romjulsforestillingen som sin teaterdag. Vi vil gjerne gi vårt trofaste publikum beskjed om at denne dagen også selger best i år. Skal du ha billetter til denne forestillingen bør du være rask. Den er faktisk snart utsolgt, sier Spjelkavik. Han opplyser videre at salget går unna på alle forestillinger, men til de to siste forestillingene er det fortsatt godt med billetter.

100 billetter i uka

Salget har gått over all forventning.

– Vi selger mer enn 100 billetter i uka nå, og vi vet fra tidligere at farten på salget tar seg ytterligere opp i dagene inn mot midnattspremieren, sier Spjelkavik.

– Vi har jobbet knallhardt i halvannen måned med å lage ei forestilling som gir en juleopplevelse vårt publikum ikke skal glemme, legger han til.

Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising hadde regi både på Annie og Robin Hood, og har nå for første gang ansvaret for Scrooge, som har vært spilt fire ganger tidligere på Dverberg.

– Nikoline og Victoria har skrevet nye sanger og utvidet persongalleriet for å gi plass til rundt 80 unge skuespillere, sier Spjelkavik.

Bygger om storsalen

Nå bygges storsalen i Dverberg samfunnshus om til Scrooge-forestillingene.

– Vår scenemeste Knut Olsen har sammen med Knut-Erik Reinsnes ledet arbeidet med det største scenebygget som har vært reist i Andøy. Vi har hatt flere titalls foreldre med i sving i dagevis med snekring, steinlegging og maling. Scenen er utvidet slik at den rammer inn seteradene lengst fram i salen. Vi gleder oss til å ta den nye riggen i bruk, sier Spjelkavik.

annonse