annonse

Slaget om Nord-Norge skal spilles på Bleik igjen

Drømmereprise
Drømmereprise: Stein Bjørnar Hansen, Bror Olsen og Valter Olsen gleder seg stort til siste helga i juli. Da kommer Tromsø IL og Bodø/Glimt tilbake til Bleik. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Siste helga i juli smeller det i Andøy. Da møtes Tromsø IL (TIL) og Bodø/Glimt til slaget om Nord-Norge på Bleik.

Fredrik Sørensen

TIL og Glimt møttes i treningskamp på Bleik også i 2016. Den gang med 800 betalende tilskuere og flere hundre barn som kom gratis inn på stadion som tilskuere.

– Nå blir det drømmereprise, sier leder i Høkens fotballgruppe, Stein Bjørnar Hansen.

TIL og Glimt kommer til Bleik fredag 26. juli.

– Vi har ikke satt dato for kampen, men det blir i løpet av helga 26. til 28. juli, sier Hansen.

Begge klubbene skal tilbringe helga i Andøy. I tillegg til å spille kamp mot hverandre, skal de trene på Bleik og bidra på Tine fotballskole, som Høken har arrangert i en årrekke.

– Det at vi får besøk fra de to flaggskipene i nordnorsk fotball igjen er helt fantastisk. Det blir så moro å se de to beste fotballklubbene fra landsdelen hamle opp med hverandre på banen. Så blir det i tillegg fint å skape en arena der barn og ungdom før møte spillerne, snakke med dem og spille litt ball med dem. Det er slik magiske øyeblikk skapes, sier Hansen.

Bror Olsen fra Andøy er ansatt i Tromsø IL. Han jobber i klubbens administrasjon. I tillegg spiller Lasse Nilsen fra Bleik for klubben.

– Det blir stas for Lasse å komme heim til Bleik med lagkameratene, sier Olsen – som selv gleder seg like masse.

– Ja, Høken og TIL er jo klubbene i mitt hjerte. Så at vi får Slaget om Nord-Norge på Bleik igjen er jo utrolig artig, smiler Olsen.

Han skryter av opplegget sist TIL og Glimt besøkte Bleik, for to og et halvt år siden.

– Det var veldig bra. Våre spillere snakker fortsatt om turen hit. Jeg snakket med Morten Gamst Pedersen og Simen Wangberg før jeg dro til Andøy torsdag, og de ba meg hilse så mye. De har store forventninger til dette, og gleder seg veldig, sier Olsen.

– Jeg sendte noen bilder til Simo Valakari (TIL-treneren) torsdag, og han er i fyr og flamme. I TIL er vi veldig klare for å komme tilbake til Bleik, sier han.

Økonomisk er det et stort arrangement Høken har påtatt seg.

– Ja, dette er ikke noen gullgruve for oss. Vi skal fly 60 personer fra klubbene til Andøy, og i tillegg sørge for kost og losji ei hel helg. Vi får store utgifter, trolig på flere hundre tusen kroner. Men vi velger likevel å kjøre på, for dette blir en kjempeflott opplevelse både for folket i Andøy og regionen, sier Hansen.

Bror Olsen sier at han vil bistå Høken med å skaffe sponsorer til arrangementet.

– Det er viktig å gi Høken litt hjelp til å kutte kostnadene. Billettinntektene og drahjelp fra sponsorer kan forhåpentligvis bidra til å redusere kostnadene, sier Olsen.

Som i 2016, blir Slaget om Nord-Norge på Bleik gratis for alle under 16 år.

– Barn og ungdom skal få ta del i folkefesten uavhengig av foreldre og foresattes økonomi. Det skulle bare mangle, sier Hansen.

Valter Olsen, mangeårig ildsjel i Høken, gleder seg til kamp. Han har følgende oppfordring til folk:

– Sett av siste helga i juli til storkamp på Bleik!

annonse