annonse

Snart klart for Risøyhamndagan og martnaden: – Vi kan gå for 400 besøkende, sier gjengen

Sørger for sprudlende stemning
Sørger for sprudlende stemning: Fra venstre Knut-Eirik Reinsnes, Lill-Bente Holann, Adelheid Benjaminsen og Kjell Roald Karlsen. (Foto: Sunniva Bornøy)

ANDØY: – Vi kan godt fikse plass til deg om du vil være her helt fra torsdag til søndag, smiler initiativtaker og ildsjel av Risøyhamndagan, Adelheid Benjaminsen. Om en måned blir bygda Risøyhamn forvandlet til festival, martnad og mere til.

  • Sunniva Bornøy

Bladet Vesterålen møtte fire ildsjeler i Risøyhamn – i sola – for en prat om hva årets Risøyhamndagan og årets Risøyhamnmartnad har å by på. Det var god stemning:

– Velkommen til Risøyhamn, flirte Adelheid Benjaminsen, halvt på spøk og halvt på alvor.

Hun er initiativtaker bak Risøyhamndagan, som startet for tre år siden. I fjor bød dagan på blant annet konsert med Senjahopen, som dro 200 publikummere. Undertegnede spør om hvor mange de kan ha plass til i storteltet som de tidligere år har satt opp bak Joker:

– Vi har hatt 200, men det kan godt komme 400 – hvis de vil. Vi kan gå for 400, fleiper Adelheid til latter fra de andre, og Knut-Eirik Reinsnes skyter inn:

– De 400 kan godt komme på mårran og være her hele dagen.

To band

Risøyhamndagan kjører i gang tidlig i juli og varer tre dager til ende. Det blir tre kveldsarrangementer i løpet av disse dagene:

– Risøyhamndagan åpner med teater – noe vi aldri har hatt før. Da kommer turneteatret i Trøndelag med forestillingen «Den siste viking» – et frodig fortellerteater om lofotfiskerne av Johan Bojer. Det blir også rekeaften, før siste kveld avsluttes med dans og fest – litt sånn festivalstemning – med to band på scenen, Duo Direction fra Sortland og Mr. Kameleon fra Vestbygd/Lødingen. Det blir med andre ord full fres, stormende jubel og masse dans! melder Benjaminsen.

Th. Benjaminsen samarbeider med IL Andøygutten om Risøyhamndagan. Sistnevnte skal sørge for matservering, god drikke og god stemning hele dagen, melder Reinsnes i IL Andøygutten.

For 29. gang

Lill-Bente Holann er leder i martnads-komiteen. Den tradisjonelle martnaden på bygdetundet i Risøyhamn har en hele 29-årig tradisjon. Hun forteller:

– Vi har mye av det samme, med litt overraskelser. Vi har fått godt med utstillere, men vi tar gjerne i mot flere om noen har noe fint de ønsker å vise fram og selge – vi har enda åpning for det, sier hun.

– Vi bruker også hele Risøyhamn, i tillegg til bygdetunet, for å bevilge nok plass til utstillere. Besøkende kan dermed gå gjennom hele bygda og kjike på fine varer og yrende folkeliv.

Det blir mye å kunne glede seg over på Risøyhamndagan: Utstillere, kafé med et flust av deilige kaker, salg av rømmegrøt og grillmat. For ikke å glemme underholdninga. Det nye i år er Farmen-leker for både barn og voksne.

– Vi tar jo ikke alle kategorier som de har på Farmen, flirer Holann, og ruller ballen over til Kjell Roald Karlsen:

– Vi vil ha konkurranse i melkespann-holding for store og små, sier han.

Årets Risøyhamnværing skal også kåres, men ingen vet hvem som vinner før dagen er der.

– Vesterålen Motorhistoriske klubb blir også invitert til å vise fram veteranbiler. Der er det mye fint å se på, skyter Karlsen inn.

Felles loppemarked

– Og vi må jo ikke glemme samarbeidsarrangementet, det er jo helt nytt. Karlsen fulgte opp:

– Ja, det blir felles loppemarked mellom Risøyhamn Vel og IL Andøygutten, sa Karlsen.

Ellers oppfordrer gjengen til å tenke på å holde hovedveien i Risøyhamn mest mulig fri for biler. De ønsker at folk skal sette bilen i fra seg –gjerne oppe ved parkeringsplassen utenfor Risøyhamn skole. Da slipper det å være så mye biler i sentrum av arrangementene. De har også bobilparkering, men uten strøm vel og merke.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse