annonse

Søkelys på forsøpling på strendene

Søppel
Søppel: Rydd opp, oppfordrer Rolf Mollvik og Eva på bildet fra stranda på Stave. (Foto: Rolf Mollvik)

ANDØY: – På en halvtime har jeg funnet en linestamp, masse taurester, plast, lyspærer, blikkbokser – alt mulig, sier Rolf Mollvik i et Youtube-klipp fra Stave på vestsida av Andøya.

  • Sunniva Bornøy

Rolf Mollvik er opprinnelig fra Kjøllefjord – bosatt på Nøtterøy i Vestfold. I filmen sier han at «av taurester og stumper som kommer med havstrømmen, stammer mye av det fra oppdrettsanlegg og noe fra fiskeflåten». Etter at han har filmet linestampen og fortalt hva som ligger nedi der, går han videre med kameraet noen meter og finner atter en gang enda mer taurester og plast. – Det er to skritt mellom hver plastmeter, sier han oppgitt.

Ryddopp

Han ønsker å motivere til en aksjon som han har kalt #ryddopp:

– Uansett om vi går langs veien, ned i fjæra eller i skogen: Hvis vi finner noe som er forsøpling, tar vi det med oss. Vi trenger ikke å tenke at det ikke er mitt problem, det er ikke jeg som har slengt det der, for det er allerede alles problem. Når jeg tenker på hva jeg har funnet her på en halvtime, så lurer jeg på hvordan det ser ut langs resten av kyststripa. Det er ikke bare vi mennesker som tar skade av det, det er også først og fremst sjølivet - fugler og andre dyr. La oss gjøre en felles innsats, oppfordrer Mollvik i videoklippet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse