annonse

Solsvik hyller brannmannskapene

Ros
Ros: Andøy-ordfører Jonni Solsvik takker brannmannskapene som forhindret storbrann på Bleik lørdag kveld. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Begge brannene på Bleik i helga hadde potensial til å bli katastrofebranner. Ordfører Jonni Solsvik hyller brannmannskapene som forhindret dette.

Fredrik Sørensen

– Først og fremst føler jeg med de involverte i de to brannene. Det er tragiske hendelser, sier Solsvik til Bladet Vesterålen.

Samtidig viser han til at begge brannene kunne utviklet seg til å bli langt mer dramatiske, ettersom husene står tett på Bleik. Vanntilførselen i bygda er heller ikke den beste.

– Både fjøsbrannen i Gårdsveien og boligbrannen i Bruvollveien hadde, slik det utviklet seg, et klart potensiale til å bli det jeg omtaler som katastrofebranner, sier Solsvik.

Han er mektig imponert av innsatsen til brannmannskapene. Andøy kommunes egne brannkorps fra Andenes og Risøyhamn rykket ut, og de fikk raskt støtte fra Andøya flystasjons korps. De frivillige korpsene på Bleik og Dverberg bisto også.

– Innsatsen alle disse mannskapene la ned er helt formidabel. Samhandlinga og kompetansen var avgjørende viktig, sier Solsvik.

– Disse mannskapene skal ha all ære for at vi i dag ikke står i en mye alvorligere situasjon. Så er det bare å konstatere at hendelsene er dypt tragiske for familiene som ble berørt, legger han til.

Solsvik roser også samholdet på Bleik. Butikken på Bleik åpnet dørene lørdag kveld, slik at folk kunne samles og få en matbit. Sanitetsforeninga sørget for varm kaffe til brannmannskapene, som hadde mange intense timer på Bleik, fordelt på begge brannene. Søndag åpnet dessuten Sportsklubben Høken sitt klubbhuset for de som ville møtes og snakke om hendelsene.

I tillegg ble det i Facebook-guppa til Bleik vel tatt initiativ til å samle inn klær og lignende til de berørte i boligbrannen. Responsen lot ikke vente på seg.

– Samspillet mellom brannmannskapene og samholdet i bygda gjør meg stolt. All honnør til alle som på en eller annen måte har vært med og bidratt når tragedien rammet, sier ordføreren.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse