annonse

Starter bygging om et år

: Andøy videregående skole. (Foto: )

Nybygget på Andøy videregående skole settes i gang om et år.

Tor Johannes Jensen

Budsjettet framskynder bevilningen på 30 millioner kroner til et nybygg for fagene i romteknologi og klima og miljø på Andøy videregående skole. Nå legges det opp til byggestart neste høst, så elevene kan flytte inn høsten 2019. Her skal det komme undervisningsrom, laboratorier, auditorium og moderne sosiale soner.

– Vi ønsker å gi disse fagene nye og topp moderne fasiliteter, sier fylkesråd for økonomi Knut Petter Torgersen (Ap).

– Når en i tillegg er så heldige å kunne samarbeide med rakettskytefeltet i Oksebåsen, vil dette samlet sette skolen på Andenes i en egen divisjon innen denne type opplæring på landsbasis, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap)i ei pressemelding.

Pengene ble lovet i juni allerede, men nå er altså oppstart framskyndet.

I dag er undervisninga i romteknologi i det gamle rødbygget, som er i svært dårlig forfatning. Både vinduer, tak og veggkledning trenger utskifting, og innenfor veggene er det provisoriske rom som ikke fyller kravene til størrelse og inneklima.

Derfor blir det heller nytt tilbygg til hovedbygget enn ombygging og renovering. Nybygget blir også forberedt for det nye studiet «Energi og miljø».

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse