annonse

TIL og Glimt til Bleik: – Vi gleder oss enormt

Fra Bleik
Fra Bleik: Andværingen Lasse Nilsen er med når TIL kommer til Bleik for å spille mot Bodø/Glimt siste helga i juli. (Foto: Bengt-Are Pettersen)
: Bodø/Glimt og TIL har også tidligere møttes til kamp i Andøy. (Foto: )

ANDØY: Søndag 28. juli er det duket for årets fotballbegivenhet i Andøy. Da møtes Tromsø (TIL) og Bodø/Glimt til slaget om Nord-Norge på Bleik. – Jeg gleder meg veldig til å spille kamp på heimplassen igjen, sier TIL-spiller Lasse Nilsen (24).

Fredrik Sørensen

Nord-Norges to beste fotballlag er i storform for tiden. Bodø/Glimt har hatt en fantastisk start på sesongen, og ligger for tiden på andreplass på tabellen. Bodøværingene har fem poeng opp til serieleder Molde, men de har også spilt to færre kamper. Vinner Glimt disse, inntar de førsteplassen i eliteserien.

TIL hadde på sin side en blytung vår, i bunnstriden. Men de seneste ukene har gutan fra Tromsø gått fra stang ut til stang inn – og klatret opp til tiendeplass i eliteserien.

Gleder seg

Nå gjenstår det bare én kamp før eliteserielagene tar fotballferie. TIL skal møte Haugesund borte, mens Glimt får besøk av Ranheim på Aspmyra.

Etter en kort ferie reiser begge lagene til Andøy og Bleik. Som i 2016 skal de prikke inn høstformen med en treningskamp i heimkommunen til TIL-spiller Lasse Nilsen.

24-åringen fra Bleik gleder seg stort til å komme heim.

– Ja, det blir artig å ta med seg lagkameratene til Bleik igjen. Det er tre år siden sist, og det er mange nye fjes i garderoben siden den gang. Det blir artig å spille kamp heime, og det blir flott å vise fram det fine stedet til alle, sier Nilsen til Bladet Vesterålen.

Kampen spilles søndag 28. juli, med avspark klokka 12.30. TIL kommer til Bleik allerede fredag 26. juli.

– Vi skal være instruktører på Høkens fotballskole. Det gleder vi oss til, sier Nilsen, som selv var deltaker på denne fotballskolen flere ganger i oppveksten.

Han håper og tror at det blir tid til å vise TIL-spillerne litt rundt på heimplassen.

– Jeg vet ikke om programmet er helt spikret. Uansett håper jeg på godt vær. Men det er jo fint i Andøy uansett vær, smiler Nilsen.

Viktig

Han ser fram til å møte Glimt igjen. Både TIL og Glimt har mange supportere i Andøy, og sist lagene møttes på Bleik var oppmøtet svært godt – og rammen rundt kampen forbilledlig.

– Det var suksess sist, og det blir det nok denne gang også. Jeg håper det kommer masse folk, og vet jo at Høken er kjempeflinke hva gjelder slike arrangementer, sier Nilsen.

Det er to av eliteseriens formlag som kommer til Bleik. Selv om det er treningskamp, går begge lagene på banen for å vinne slaget om Nord-Norge.

– Slaget om Nord-Norge er alltid stas, og det er ekstra stas at kampen spilles på Bleik. Vi går alltid på banen for å vinne. For begge lagene er dette en viktig del av forberedelsene inn mot høstsesongen, sier Nilsen.

Som TIL har han hatt stigende formkurve de seneste ukene. I forrige kamp, der det ble seier mot Sarpsborg 08, hadde han målgivende pasning.

– Både jeg og laget har kommet oss etter en treg start på sesongen. For tida er det veldig artig å være TIL-spiller, og vi må bare kjøre på nå og holde fokus. Det er kort vei opp på tabellen, men også ned. Så vi må være skjerpet, sier Nilsen.

Han hadde noen dager heime på Bleik i vår, og nå som det nærmer seg fotballferie går turen til Spania for å lade batteriene.

– Men joggeskoene er med, forsikrer Nilsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse