annonse

Vet ikke om Charlie våkner igjen

: Alt vi kan gjøre er å krysse fingrene, sier Ramona Lind til TV2. (Arkiv (Foto: Innsendt)

SORTLAND: En måned etter den grusomme trafikkulykka i Troms er Charlie Dan Lind (22) fortsatt ikke bevisst.

Fredrik Sørensen

Det melder TV2.

Linds bil ble fullstendig smadret etter kollisjonen med et vogntog. Dette skjedde som Bladet Vesterålen tidligere har omtalt da 22-åringen fra Sortland var på vei tilbake til Tromsø etter jueferien heime i Vesterålen.

Ikke lenge etter at han hadde passert Vollan, kom et vogntog over i hans kjørefelt på E8. Den litauiske vogntogsjåføren fikk sleng på hengeren, på det glatte føret, og mistet kontrollen.

Lind fikk livstruende skader, noe hans mor Ramona åpent har fortalt om.

Sønnen er nå utenfor livsfare, men ifølge TV2 har han ikke vært ved bevissthet siden ulykken 7. januar.

– Det er helt forferdelig å ikke vite når eller om han våkner. Det er seigpining, sier moren til kanalen.

Sønnen puster selv nå, etter mange uker i kunstig koma.

– Han har store hodeskader. Legene sier det er diffuse skader og hjerneskader er ofte komplisert, så de kan ikke si noe sikkert. Dette er nå utenfor legenes kontroll. Nå er det opp til Charlie selv når eller om han våkner. Alt vi kan gjøre er å krysse fingrene. Jeg sliter med håpet, men vi kan ikke gi opp, sier Ramona Lind til TV2.

Sønnens skader etter ulykka er svært omfattende. I tillegg til store hodeskader, fikk han en skade på hovedpulsåren. Milten ble delt i to i krasjen, og lungene hans kollapset også.

Som Bladet Vesterålen tidligere har omtalt, ble føreren av vogntoget som kolliderte med Lind, en mann i 50-årene fra Litauen, varetektsfengslet etter ulykken og siktet for uaktsom kjøring. Det er ifølge TV2 forhåndsberammet hovedforhandling i saken 12. mars.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse