annonse

Vinden tok taket og brettet det utover nabohuset

Uvær
Uvær: Hustak på vidvanke på Bleik. (Foto: Tommy Frantzen/Andøy kommune)

ANDØY: Uværet herjet på vestsida av Andøya natt til fredag. På Bleik ble et tak tatt av vinden og brettet utover et av nabohusene.

Fredrik Sørensen

Uteseksjonen til Andøy kommune ble varslet fredag morgen.

– Vi sendte folk, og fikk sikret taket. Det ble tatt på en henger og fraktet til Andenes, sier Stein Andreassen, avdelingsleder teknisk drift.

Taket som ble tatt av vinden ble brettet utover et av nabohusene. Det skal ha blokkert store deler av inngangspartiet. Ingen personer kom til skade.

– Stålplater på vidvanke er livsfarlig. Nå er de fjernet og ikke en fare for omgivelsene, sier Andreassen.

Han melder at det utover hendelsen på Bleik har gått forholdsvis greit i Andøy, uværet tatt i betraktning.

– Vi måtte ut for å sikre taket i hundegården ved Klevatnet på Andenes torsdag kveld. I tillegg har vi fått melding om at noen kabler som Trollfjord Bredbånd har gravd ned ved havet i Strandgata på Andenes nå ligger bar. Sandbanken der er vasket ut. I tillegg er det kommet stein og tang på veiene fra fjæra enkelte steder, blant annet i Strandgata på Andenes og i Fiskeværsveien på Bleik. Vi har vært ute og doset unna dette, opplyser Andreassen.

Sør i Andøy gikk for øvrig strømmen sent torsdag kveld. Den var derimot tilbake etter en halv time, takket være rask utrykning av Andøy Energis mannskaper.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse