annonse

Vurderer profesjonelt teaterhus

Konseptvisualisering fra oven. Illustrasjon
Konseptvisualisering fra oven. Illustrasjon: Tind Arkitektur AS (Foto: Sunniva Bornøy)

ANDØY: Rundt 50 nysgjerrige møtte opp på allmøte da 8485 Teater presenterte sitt forprosjekt for et mulig profesjonelt teaterhus.

Forprosjektet 8485 Teater har siden april 2018 vært drevet av Nikoline Spjelkavik, Victoria Røising, Per Magnus Barlaug og Katrine Strøm. Målet med prosjektet, som skal avsluttes til sommeren, er å se på muligheten for å bygge et profesjonelt teaterhus tilknyttet Teaterklubb’81 og Dverberg Samfunnshus.

– At både lokale og nasjonale aktører har vist interesse for prosjektet har vært avgjørende for at vi turte å gå inn i det, sier Per Magnus.

Besøkt teatre

Prosjektgruppen innledet møte med å presentere arbeidet de har gjort gjennom det siste året. Som en del av forprosjektet har prosjektgruppen besøkt teatre i inn- og utland som på ulike måter har vært til inspirasjon for det de selv håper å starte.

– Det har vært en utrolig lærerikt å møte noen av de mest spennende teaterhusene i landsdelen, landet og i Belgia. I møtene har vi fått tips og triks, og mange advarsler om potensielle fallgruver, forklarer Per Magnus.

Planene ble tatt svært godt imot på allmøtet. Da det ble åpnet for diskusjon og kommentarer var det første spørsmålet fra salen: «Når skal vi få lov til å klappe for de flotte tegningene?»+

Det kom også ønsker og tips fra salen til bygget. Kino, bibliotek, leiligheter og lydstudio var forslag fra salen som også prosjektgruppen innrømmet å ha tenkt på som muligheter. (Pressemelding)

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse