annonse

Byr de eldre på selskap

: Aktivitetsleder Elise Eggebø og Hege Brun i hjemmesykepleien og hukommelsesteamet i Bø. (Foto: )

BØ: Nå starter vi opp aktivitetstreff for heimeboende eldre i Bø en gang i uka, sier nytilsatt aktivitetsleder Elise Eggebø og Hege Bruun i hjemmesykepleien og hukommelsesteamet i Bø.

Mareno Leonhardsen

– Jeg kom til dekket bord i Bø, der folkehelsekoordinator Linda Sommerseth tydelig har gjort en god jobb, sier Eggebø.

Sommerseth og sykepleier Hege Bruun i hukommelsesteamet har lenge arbeidet med idéen om slike aktivitetsdager. Sissel Dale på kantina er positiv til idéen og ivrig etter å få dette på plass. Nå er det snart i gang – først i et halvt års tid, for å se hvordan interessen viser seg å være.

I samarbeid med drosjesentralen organiserer Bø kommune skyss fra der deltakerne bor, og den enkelte betaler en beskjeden egenandel for skyss og mat.

Underholdning og trim

– Hva som ellers skal foregå på disse treffene avhenger av hva brukerne ønsker. Vi ser for oss unnslag av sang og musikk, kanskje avislesing – kanskje også litt fysiske aktiviteter. Vi får se.

– Utgangspunktet er at heimeboende eldre kan få ei trivelig stund, og i hvertfall én dag i uka spise middag sammen med noen, sier Eggebø og Bruun.

– Vi har fått kikke Sortland i kortene – hvordan de har organisert sine tirsdagstreff. Vi setter stor pris på mange gode råd derfra for å komme i gang, sier Hege Bruun.

Kjente regionen

Elise Eggebø kommer fra Oslo til jobb i Bø, men er opprinnelig fra Vestlandet.

– Jeg har tidligere bodd og arbeidet i Vesterålen – da i fysioterapi-turnus i Andøy og Hadsel.

– For tre år siden var jeg på sykkeltur i bygda, og siden har jeg ønsket meg hit. Min første kontakt var med Tiu på Bjørkengen. Jeg er nemlig utdannet innafor terapiridning i fysioterapi. På fritidsbasis planlegger jeg nå også å samarbeide med Tiu om et slikt tilbud.

Den nye aktivitetslederen har ellers noe bakgrunn fra kor. Hun spiller dessuten både piano og fløyte, som hun håper å ha nytte av til allsang og taffelmusikk.

– Men noen solist er jeg ikke, slår Eggebø fast – om vi skal tro dét.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.