annonse

Nordlyst 2017: I neste uke braker det løs

1486743358744.jpg
– Vi er i rute og gleder oss til neste uke, stråler komitéen som arrangerer Nordlyst 2017 i Andøy. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: I neste uke står kulturelle godbiter i kø, når Nordlyst 2017 braker løs i Andøy.

Fredrik Sørensen

Arrangementene er spredt i kommunen, og gir rom for trivelige og varme opplevelser i en kald vintermåned.

Ild-åpning

Torsdag denne uka var Nordlystkomitéen samlet til møte på Andenes. Gjengen bak vinterfesten gleder seg stort til åpninga førstkommende onsdag.

Åpninga er i år lagt til bygda Bø og Marmelkroken. Den blir en «høydare», slår komitéen fast.

– I år har vi vært enormt heldige og kapret kunstnerparet Mark Hill og Mandy Blinco til åpninga. Dette er folk vi har truffet gjennom kultursamarbeidet. Ekteparet utgjør det irske teaterselskapet LUXe, og har med seg Stewart Milligan, Rachael Devir og Jessie Blinco på laget, sier Sindre Wolf.

Han sier at åpninga i år blir helt spesiell. – Det er enormt proffe folk som står bak arrangementet, og vi gleder oss veldig til dette, sier Wolf.

Han sier at Marmelkrokens Ild-konsept står sentralt på åpninga.

– Det blir spektakulært, lover han. Tradisjonen tro skal også kommunens fjerdeklassinger delta på åpninga, som også inneholder åpningsparade.

Wolf håper på godt vær, men understreker at hele seansen utendørs er over på 30 minutter.

– På en halvtime får du med deg alt. Og det bør du virkelig gjøre, smiler han.

Variert

Det øvrige programmet er også lagt opp for å treffe alle målgrupper. Claudia Scott får æren av å holde årets åpningskonsert i Hisnakul etter åpninga på Bø onsdag. Så går det slag i slag med kulturelle godbiter fram til søndag.

Det blir operakafé på Dverberg, formiddagskonserter med Vestergaarden Landsbyorkester på Andenes og Risøyhamn, stand up med Erlend Osnes, trylleshow for barn og konsert med de populære gutta i Kråkesølv. I tillegg er årets festivalkunstnere billedkunstner Inger Kaurin og forfatter Beate Heide. De treffer du i Hisnakul hele Nordlyst-uka.

– Nytt av året er det at «Oppfinnerklubben» arrangeres i Romskipet Aurora. Har du lyst til å undersøke hvordan elektriske motorer eller rakettmotorer fungerer? Eller har du kanskje lyst til å bygge din egen robot? Da er dette noe for deg, sier Wolf – og legger til at arrangementet er for barn og ungdom fra femte til tiende skoletrinn.

– Det er 25 plasser, og det er første mann til mølla, opplyser han.

Billettsalget til arrangementene har vært godt, ifølge arrangørene.

– Stand up med Erlend Osnes er nesten utsolgt. Også på de andre arrangementene bør folk skynde seg for å være sikre på at de får billett, sier Marte Wiik.

Det er forhåndssalg av billetter, men der det lar seg gjøre vil det bli salg i døra.

– Vi er fornøyde med programmet, og mener vi har truffet godt for å inkludere alle aldersgrupper. Hva angår artistene, så har vi gått etter kvalitet, og vi tror det blir mange fine opplevelser neste uke, sier Lisbeth Hagan.

Adelheid Benjaminsen er ikke i tvil om hva hun gleder seg mest til.

– Det er åpninga på Marmelkroken. Men jeg ser også fram til operaen på Dverberg, sier Benjaminsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.