annonse

– Bøheimen er heimekoselig

1490019433531.jpg
Mariam Salimi, Andrea Jørstad og Johanna Haug forsterker pleien ved Bøheimen i noen uker, utplassert fra sykepleierutdannelseen ved Arkitisk Universitet i Harstad. Fjerde student Stine Martinsen hadde seinvakt denne dagen, og var derfor ikke tilstede. (Foto: Mareno Leonhardsen)
SkjørisenBoheim.jpg
Bøheimen (Foto: Bjørnar Hansen)

BØ: – Vi er overrasket over bra Bøheimen er, sier sykepleiestudenter som er i praksis i Bø: – heimekoselig og med store vinduer som gir beboerne naturen inn – terapeutisk. Dessverre ikke med så mye tid til hver pasient som vi skulle ønske.

Mareno Leonhardsen

Fire sykepleiestudenter fra Norges arktiske universitet, campus Harstad, utgjør et friskt pust på sykeheimen Bøheimen i Bø.

Studentene av et kull på 62 er i første studieår av tre, og blir flere uker i Bø. De har ikke sjøl søkt seg til Bø, men har fått tildelt plasser, og sier seg fornøyd med det.

– Vi har ikke fått utforsket bygda grundig, men har da kommet oss litt rundt, forteller jentene.

– Det vi har sett er bra, her er pent.

Turveier

– Disse gangveiene i Bø er ellers litt spesielle: de stopper opp på tilfeldige steder, der man ikke vet hvor man skal gå videre, sier jentene.

– Jeg har gledet meg til å finne turruter. De ansatte har gitt flere gode tips.

Travelt

– Hva slags arbeid gjør dere her?

– Det meste som en sykepleier gjør: stell, injeksjoner, måle blodtrykk, prosedyrer. Vi skal observere, og følger hver vår kontakstykepleier rundt. Vedkommende skal gjøre ei vurdering av det arbeidet vi gjør, og vi skal skrive logg over det vi foretar oss. Denne uka er det oppmerksomhet mot hygiene.

– Har dere merket dere noe spesielt, sett med friske øyne utenfra?

Jo, studentene har merket seg at en del sykefravær fører til endringer i hvem de følger på vakta, og at det blir litt travelt på avdelingene.

Hele kullet fra Campus Harstad er fordelt såvidt nært Harstad at lærerne kan rekke rundt til de som er utplassert, forteller jentene: mange i Harstad, men også noen i Tromsø, Øksnes og Bø.

Valgmuligheter

Ferdig utdannet har jentene flere valgmuligheter i yrket: de nevner akuttsykepleier, anestesisykepleier, barnesykepleier og psykiatri – blant flere muligheter i spesialisthelsetjenesten.

– Jeg hadde for min del ikke planlagt å bli institusjonssykepleier, sier Andrea, men etter den første uka i Bø ser hun ikke bort fra ei framtid i arbeid for eldre. Noe også Johanna og Mariam slutter seg til.

– Dette vil sikkert bli tydeligere i løpet av de neste årene, gjetter de.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse