annonse

En halv million kroner til fiskebåt

BØ: Albrigtsen Maritim får en halv million i lån av Bø kommune til kjøp av fiskebåt, i forbindelse med at to brødre starter fiske i eget rederi.

Mareno Leonhardsen

Formannskapet hadde på benkeforslag innstilt på å låne 1,3 millioner til brødrene Mads og Marius Albrigtsen, der rådmannens innstilling på å låne ut 500.000 kroner falt. At bevilgninga kommer i formannskap og kommunestyre til behandling, skyldes at selv 500.000 kroner ligger over regelverkets beløpsgrense.

Representanten Brith-Unni Willumsen (V) fremmet samme forslag som rådmannens innstilling ved formannskapets behandling – og som i den runden falt.

Willumsen viste til regelverket, og foreslo at de som gjentatte ganger vil fravike det regelverket som er vedtatt, bør foreslå regelverket endret i tråd med hva de ønsker.

– Vi har gjort flere vedtak tidligere, og det vil være merkelig å forskjellsbehandle, sa Willumsen.

Flere representanter meldte at de sluttet seg til Willumsens forslag.

Sture Pedersen (H/Ap) opplyste at dette næringsfondet snart er tomt, – noe som tyder på at vi har støttet mange. Jeg håper vi skal få noen nye millioner til fondet, og har signalisert til søkerne at de har anledning til å søke om mer midler seinere.

– I samtale med dem nylig, har jeg sagt at det ikke er mulig for meg å spå hva vedtaket blir i dag, og jeg har fått forsikring av Marius Albrigtsen om at det ikke vil velte deres finansiering om ikke søknaden blir imøtekommet med 1,3 millioner.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse