annonse

Eventyr i oppoverbakke

vetten.jpg
Initiativtakerne Eirik Rødsand og Marius Jørgensen var sjøl å finne i løypa på debuten for Vetten Opp. (Foto: Hilde Jørgensen)

BØ: I år som i fjor ønsker Bø Idrettslag velkommen til motbakkeløpet Vetten Opp i Bø, lørdag 18. juli 2015, som en tjuvstart på Reginedagan. – Påmeldingene er godt i gang, sier arrangørene. Et eventyr i oppoverbakke.

Mareno Leonhardsen

Motbakkeløpet ble stor suksess i fjor, da det gikk for første gang, på initiativ fra Eirik Rødsand og Marius Jørgensen.

– Siden har vi fått på plass nytt og bedre tidtakersystem, sier Fred Hansen og Mariann Skoglund i Bø Idrettslag. Tirsdag ble det utprøvd i et prøve-løp opp til Vetten.

For alle

– Vetten Opp er motbakkeløpet og utfordringen alle kan være med på. Deltakerne velger sjøl mellom tur/mosjonsklassen eller konkurranseklassen. Alle får deltakermedalje, uansett klasse.

I konkurranseklassen er det pengepremier til de tre raskeste menn og kvinner: 1. kr 2500,- 2. kr 1000,- 3. kr 500,-                                                                                               Her vanker det flotte pokaler til de tre beste i alle aldersklasser. Inndelinga for hvert kjønn er 13-14 år, 15-16 år, 17-19 år, 20-29 år, 30-39 år, 40-49 år, 50-59 år og 60+.

Historisk grunn

Løpet går i en av regionens absolutt mest populære tur-traséer, fra Brenna opp til Bø-Vetten 467 moh, via Losjehytta.

– Starten av traséen går på historisk grunn opp Brekka langs Bøs eldste kjente vei, og byr på meget variert og flott terreng hele veien opp. Utsikten fra toppen kan ikke beskrives, den må oppleves.

 Langs løypa vil det være utplassert helsepersonell som skal ivareta deltakerne dersom det skulle være behov for medisinsk bistand og/eller førstehjelp.

Frokost

Før løpet starter spanderer Sparebanken Nord-Norge frokost ved Bøhallen. Her vil det også være utdeling av startnummer.  Etter løpet vil det være kafé og premiering i Bøhallen, der alle deltakere også vil ha tilgang til garderober og dusj.

Folkefest

– Ta med deg familie, kollegaer, naboer og bli med på folkefesten, sier Fred Oluf Hansen, Mariann Skoglund og Marius Jørgensen i ei pressemelding foran arrangementet. For mer informasjon og påmelding henviser arrangørene til nettsida vettenopp.no.

– Vi ser gjerne at deltakerne melder seg på på forhånd. Men det kan være mulig å melde på ved Bøhallen på morgenen før løpet starter.

annonse