annonse

Fesk på linja ved Sørsjyen

Skipper Ola Olaisen på Krasen leverer fangsten i det nye anlegget. – Dette er ikke skrei, slår han fast
Skipper Ola Olaisen på Krasen leverer fangsten i det nye anlegget. – Dette er ikke skrei, slår han fast: – den kommer neppe før om tre ukers tid, spår han. (Alle (Foto: Mareno Leonhardsen)
1485963550447.jpg
Fisk fra større båter pumpes direkte inn i bulkløfteren gjennom rør i veggen. Sløyelinja er den samme som bedriften hadde i de gamle lokalene, men utbygd og tilpasset. Tor Jespersen ved hodekapp-maskinen. (Foto: )
ml5Fesk.jpg
Ola Olaisen og Tor Håvard Hårstadstrand på Krasen leverer nattas fangst. (Foto: Mareno Leonhardsen)
1485963553885.jpg
Denne delen av sløyelinja er forlenget. Ronald Vold åpner bukene. Det ideelle ved ei slik linje er normalt fem mann, forteller karene. Ved denne enkeltfangsten hjelper mannskapet i sløyinga. (Foto: )
1485963555231.jpg
Kjell og Tore Klausen kan glede seg over at nybygget endelig står ferdig, og har akkurat tatt fatt på vinterfisket på sin egen båt, Skarholmen. (Foto: )

BØ: Klausen-bruket ved Straumsjøen har fått i gang linjene i nybygget. Fisker Ola Olaisen leverte onsdag en slump på drøyt 800 kilo flott torsk med lever og rogn fra Krasen etter nattas fiske. – Men skreien er ikke her før om tre uker, spår han.

Mareno Leonhardsen

Som Bladet Vesterålen tidligere har fortalt, har Kjell og Tore Klausen revet det gamle sløyeskuret ved Sørsjyen og bygd et nytt, isolert industribygg, som er mer enn dobbelt så stort, og som fyller alle krav fra Mattilsynet og øvrige myndigheter. Her er så romslig og høyt under taket at kar til produksjonen kan stå i hus. Prosessvann filtreres i utskiller før det slippes videre, og fangsten pumpes normalt direkte fra båten og inn på linja.

Akkurat i dag leverer Krasen en liten slump som heises på land, og porten inn til brygga står åpen siden entreprenøren monterer de aller siste beslagene på nybygget, som dermed er ferdig.

– Normalt skal portene være lukket, og all ferdsel sluses gjennom inngang og omkledningsrom, ifølge dagens krav til mathygiene, sier brødrene Klausen, som var på havet med Skarholmen for å ta årets første torskefangst for egen del, da vi var innom bruket.

– Foreløpig har vi bare få båter som skal levere, det kommer vel nok en båt til i morgen, etter brannen ved Steinesjøen, sier bryggesjef Curt Harald Dybdal.

Fisken er veid inn samfengt for Stocco ved Steinesjøen i Bø, sier Dybdal.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.



annonse

annonse

annonse