annonse

Godt, men ikke til topps

1487063690197.jpg
Programleder Lise Forfang Hagen, Adrian Thorsen, Regine Strangstad, Caroline Ellingsen og reserve Trym Sommerseth like før de skal i ilden for klassen sin. (Foto: Mareno Leonhardsen)

BØ: Elevene ved Bø ungdomsskole svarte godt for seg i NRKs Klassequiz mandag, men klarte ikke å entre toppen i konkurransen.

Mareno Leonhardsen

Onsdag er det Myre-elevene som skal i ilden. Deretter kommer turen til både Holmstad torsdag og Lødingen Vestbygd fredag. Kan noen av disse rive ledelsen fra Svolvær, som står med 12 poeng?

Bø ungdomsskole havner på 8 poeng, og plasserer seg med det i midtskiktet av resultatlista, og drømmen om finaleplass falt i grus.

30 skoler i Nordland som deltar i årets Klassequiz-runde, og minst tre skoler som tradisjonelt har hatt gode resultater i disse konkurransene gjenstår. Men kanskje er dette året da tiendeklassinger fra en liten utkantskole vet svaret på de rette spørsmålene?

Spørsmålene er ikke utelukkende hentet fra pensum, og selv spørsmål fra læreboka kan være hentet fra det elevene vil komme til seinere i skoleåret: Hvilken fotballklubb spiller Jonas Grønner i?  Hvor mange radier er med i formelen for ei kule? Hva er Jan Mayen? Mellom hvilke to farger er grønn i regnbuen? Hvilket ord beskriver best en grønnskolling? Hvilket land kommer formel 1-kjøreren Sebastian Vettel fra? Hvor er Nuuk hovedstad?

Elevene har forberedt seg noe før sending, med både å friske opp det de har lært, allmennkunnskap og ved å følge litt med på nyhetssendingene, forteller Regine, Adrian og Caroline. 

Noen spørsmål tar elevene på strak arm, mens selv de mest ihuga fotballfans viser seg ukjent med at Grønner spiller forsvar på Brann.

De beste av lagene i Nordland går videre til fylkesfinalen i Bodø, som avholdes i slutten av mars. Vinneren får 5.000 kroner i tillegg til heder og ære. Beste klasse fra hvert av de 19 fylkene møtes i finalen, der de tre beste klassene fortsetter til en superfinale. Den klassen som går seirende ut der, får overrakt et trofé spesiallaget for Klassequizen, akkompagnert av heder og ære.

Programleder Lisa Forfang Hagen gjør opptak på skolene, og sendinga går først på morgenen og i reprise på ettermiddagen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse