annonse

Historisk skytterfamilie fra Bø

: Torfinn R. Johnsen og sønnene Lars (midten) og Henning (t.h.) har alle god grunn til å være fornøyd med innsats i Landsskytterstevnet i Stjørdal. Bø-trioen har kvalifisert seg til både bane- og feltfinalen i samme Landsskytterstevne, og ingen familier fra Vesterålen har klart den prestasjonen før. (Foto: Per-Einar Johannessen)

STJØRDAL: Se godt på denne trioen. For første gang i historien har tre skyttere fra samme familie i Vesterålen skutt seg til to LS-finaler samme år.

Per-Einar Johannessen

Pappa Torfinn R. Johnsen (klasse 3-5) er også stolt over sin egen skyting og prestasjonene til sønnene Henning (klasse eldre rekrutt) og Lars (klasse eldre junior) under Landsskytterstevnet (LS) som pågår i Stjørdal i denne uka.

Alle tre har klart det kunststykke å kvalifisere seg til både banefinalen og feltfinalen i samme Landsskytterstevne.

- Det er vel ingen familier som har gjort det før oss i Vesterålen, men på landsbasis kan det nok være noen - uten at jeg vet det for sikkert, sier Torfinn.

22 LS-finaler

Med årets to LS-finaler vil Torfinn passere 11 LS-finaler, mens Lars kommer opp i åtte og Henning tre.

- Jeg er godt fornøyd med skytingen, selv om jeg helst skulle hatt ett poeng mer på banen i kvalifiseringen. Men jeg har i hvert fall klart å holde kontroll på nervene. Det har i tidligere LS vært for høy puls, men i år har jeg klart å tenke på andre ting og fått slappet mer av som jeg gjør på trening hjemme, sier Henning.

15-åringen både skyter for Bø skytterlag og spiller fotball for G16-laget til FK Luna på fritiden. - Jeg liker begge idrettene godt, men det er skytingen jeg satser skikkelig på, sier Henning som har skutt aktivt i fem år.

Han skal starte i 10. klasse på ungdomsskolen, og neste høst blir det havbruk, fiske og fangst ved Sortland videregående skole avdeling Kleiva.

- Drømmen er å bli fisker og eier av egen båt, sier Henning.

Overrasket

Både Henning og Lars er overrasket over at pappa Torfinn har klart å komme seg til to LS-finaler i samme mesterskap.

- Men det er jo litt moro også, selv om vi ikke går rundt og tenker på det som noe spesielt, sier Lars som skal starte på siste året ved skytterlinja i Meråker.

- Jeg trives veldig godt på skolen. Og så blir det masse skytetrening, sier Lars.

18-åringen håper å kunne kvalifisere seg til flere LS-finaler.

- Hva som skjer etter at jeg er ferdig på skytterlinja i Meråker vet jeg ikke, men jeg håper jo at det skal være mulig å hevde seg i flere LS. Målet er å hevde seg i toppen framover, sier Lars som er inne i sin 8. sesong som skytter.

Instinkt

Pappa Torfinn har skutt aktivt i 34 år. Og det mangler ikke på konkurranseinstinkt.

- Det har jeg jo, og det tror jeg også mange andre som driver med individuell idrett har, sier han.

46-åringen har vært på pallen en gang i et LS. Det skjedde på banen i Steinkjer i 1987, og da endte det med 2. plass.

- På banen hadde jeg ikke mulighet til å nå opp, til det var det alt for mange som skjøt bedre i kvalifiseringen. Men i feltfinalen kan alt skje; der har jeg i likhet med mange andre skyttere 30 treff fra innledende skyting, sier Torfinn.

I nordnorsk mesterskap (NNM) tok han 2. plass på felten med 30 treff i innledende og 12 treff i finalen.

- Jeg håper på 12 treff i finalen, og da kan det være mulig å få en meget god plassering, sier Torfinn R. Johnsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse