annonse

– Hva vil du låne av utstyr?

: Tina Paasche og Melissa Solvang har arbeidet hardt de siste dagene for å få Utstyrssentralen klar, og byr på fritidsutstyr for oss som vil ut i det fri. (Foto: Mareno Leonhardsen)

Tina Paasche og Melissa Solvang på Utstyrssentralen i Bø slår et slag for folkehelsa og aktiv fritid i sommer, og låner ut fritidsutstyr for å få oss ut.

Mareno Leonhardsen

– Vi er straks i gang. På Utstyrssentralen kan du låne ulike typer sports- og fritidsutstyr, enten det er noe du trenger til en aktivitet du har prøvd før, eller det er noe nytt du har lyst til å prøve: redningsvester, volleyballnett, baller og petanque, telt, liggeunderlag, bålpanne, fiskestenger, sparkesykler, brett og forskjellige leker – for å nevne litt av sommerutstyret.

– Framfor alt ber vi om ønsker fra brukerne om hva de savner hos oss, så vil vi skaffe mer til veie. Kanskje kan vi oppfylle ditt ønske, sier Melissa og Tina, og nevner sjøl eksempler: – rulleski? rockering? lavvo? cricket? yogamatter? Vi tar imot alle ønsker.

– Utlån av utstyr skjer ved bruk av bibliotekets lånekort, understreker de to. Slik vil man holde kontroll med hva som er lånt ut, og for hvor lang tid. På åpningsdagen skriver vi ut lånekort til de som ønsker – og vi viser fram lokalene.

På åpningsdagen byr utstyrssentralen på pølser og kaffe, og fyrer opp bålpanna for de som vil grille.

– Men ligger ikke dette litt bortgjemt for turistene, og seint i gang i forhold til sesongen?

– Tilbudet er ikke rettet mot turister, det er først og fremst beregnet på bygdas egne.

– Beliggenhet og tilgjengelighet er gitt av hvilke dager personal har ledig kapasitet – og hvor det var tilgjengelige lokaler med litt lagerplass og grei adkomst under Servicebygget på Straume. Her kan man nærmest kjøre fram til døra – og med litt planlegging kan man få tak i utstyr til helga eller en dag midt i uka, sier Melissa og Tina.

Tiltaket er støttet av Gjensidigestiftelsen og folkehelsemidler fra Nordland fylkeskommune.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse