annonse

– Ikke bare et Sortland-behov

: Bø vil bringe bussterminalen på Sortland inn i Regionrådet, sammen med rutekutt for bussene. (Foto: )

BØ: Formannskapet i Bø løfter bussterminalen på Sortland, når de er invitert til å uttale seg om rutekutt for bussene.

Mareno Leonhardsen

– Vi aksepterer ikke flere kutt. Det er allerede utfordrende for bøfjerdinger som ønsker å kjøre kollektivt. Vi må be om dialog med Nordland fylkeskommune, og tar bussterminalen opp gjennom regionrådet. Det er et behov som er vel så stort for oss i nabokommunene som for Sortland, sa ordfører Sture Pedersen i formannskapets møte forleden.

– Jeg så gjerne at flere brukte buss, men da måtte de korrespondere bedre.

Bø-politikerne tar også opp dårlig korrespondanse mellom ulike ruter, som fra Bø med flybussen til Evenes. Det gjelder korrespondanse for elever som har behov for å komme til Myre på morgenen, og der bussen allerede er kjørt fra Frøskeland for fem minutter siden, når bussen kommer fra Bø, nevnte Gøril Karlsen (SV). Og det gjelder flere andre ruter, kom det fram i møtet.

– Vi blir satt i bakevja, når det gjelder reiseliv. Det er håpløst å anbefale hvilken av fire ruteturer som skal tas bort, uten å ha trafikktall for bussforbindelsene, sa ordføreren, og fikk fullmakt til å sende et skriv ut fra de innspill som kom fram.

– Det som blir bygd ned, blir ikke bygd opp igjen. Det måtte skje et mirakel – i tilfelle – og slike skjer som kjent ikke så ofte lenger, sa Brith-Unni Willumsen. Skriv ivei!

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse