annonse

– Kommer ikke i drift før på våren

1486138045757.jpg
Brannen ved Nergård Bø oppsto da vintersesongen akkurat sto for døra. (Arkiv (Foto: Mareno Leonhardsen)
0612 ml1ForsteNergA.jpg
Hans-Eirik Olsen, Nergård Bø (Foto: Mareno Leonhardsen )

BØ: Skadene etter brannen på Nergård Bø er så store at vi i beste fall ikke kommer i drift før i mars – april, sier daglig leder Hans Eirik Alsos Olsen.

Mareno Leonhardsen

– Akkurat nå konsentrerer vi oss om å få rengjort de minst berørte bygningsdelene, der det bare har vært røyk, med sikte på å ta dette i bruk så snart det er mulig.

– Samtidig vil vi skaffe oss oversikt over tilstanden for det bygget der brannen var, blant annet ved å ta prøver av betongen i det brannskadde bygget, sier Olsen til Bladet Vesterålen.

– I mellomtida forsterkes bærekonstruksjoner for å sikre dette bygget.

– Situasjonen er derfor svært uoversiktlig. Det vi vet er at dette er et mer omfattende og langvarig arbeid enn vi først så for oss.

– Sesongen er dermed tapt eller i beste fall svært amputert, beklagelig nok. Vi vet at vinterfisket stort sett pleier å være omme ved påsketider, legger han til.

Brannen ved Nergård ble oppdaget da de ansatte kom på arbeid mandagsmorgenen 23. januar. Da sto en elektrisk truck i full fyr, og ble helt utbrent der den sto inni produksjonshallen, med sot, røyk og skader på bygget som resultat.

– Vi vet ikke en gang tilstanden for maskinene i hallen, som har vært utsatt for klorider. Vi venter spesialister fra utlandet som er eksperter på sanering av slikt utstyr. Vi er forespeilet at det er mye arbeid. Og med mange forskjellige aktører i sving som tar forbehold om tidsbruk, opererer vi med et slingringsmonn på fem – seks uker, sier Olsen.

– Men vi gjør hva vi kan for å komme i drift igjen så snart det lar seg gjøre, sier Hans Eirik Alsos Olsen til Bladet Vesterålen.

Eirik Olsen om Bø-brannen: – Verst tenkelige tid  

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse