KORK vil sende fra Bø

KORK vil sende fra Bø

BØ: Kringskastingsorkesteret (KORK) planlegger sommersending fra Friluftsgalleriet med Bø musikkforening som teknisk arrangør og med en artist av internasjonalt format som solist.

– Vi regner med 1.200 – 1.500 tilskuere, sier Sture Pedersen i Bø musikkforening.

– Kringkastingsorkesteret kommer eksklusivt til Bø, og har ingen annen opptreden her – i hvertfall ikke før Bø. Og fjernsynsproduksjonen er definitivt den eneste. Men av hensyn til tv-produksjonen, blir det neppe i sommer, forteller Sture Pedersen.

– En så stor produksjon i Nord-Norge trenger nemlig noe tid. Men det trenger også vi for å få sponsorer på plass. NRK likte fasilitetene godt under Sommeråpent-sendingene, da Lars Monsen var på fjellturer her. Det var da jeg kom i kontakt med orkesterleder for Kork, Rolf Lennart Stensø. Også i denne produksjonen er tanken å få med spektakulære scener fra fjell og hav, sier Pedersen.

Anna-Julia Granberg/Blunderbuss/NRK -  Kringkastingsorkesteret rommer 54 musikere.

Kringkastingsorkesteret rommer 54 musikere.Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss/NRK

– Nå skal vi ha enda flere med enn vi hadde på Sommeråpent. For både å få orkesteret med 54 musikere på plass – og med mulighet for å skjerme for vær og vind – trenger vi ny og større scene ved Friluftsgalleriet, nærmere sjøen. Det har jeg lovet dem. De blir omlag 60 i hele følget.

Se dette bildet i full størrelse
 -  Friluftsgalleriet. (Arkivfoto)

Friluftsgalleriet. (Arkivfoto)

– I tillegg til orkesteret og solisten, jobber vi med å få lokale solister med i programmet, enten med sang eller på et instrument, forteller leder i Bø musikkforening, Sture Pedersen. – Så langt er det ikke avklart verken hvem solisten blir eller de lokale. Dette ligger til NRK å avgjøre, legger han til.