annonse

Kråkberget: En attraksjon rikere

: F.v. Evy Burchard, Lars Eide og Wiggo Burchard har bygd en prektig uteplass i Kråkberget. (Innsendt) (Foto: )

Bygdas forsamlingshus, den gamle Kråkberget skole, har fått sin veranda. Og med sommerværet blir verandaen en populær attraksjon.

  • Innsendt

Evy Burchard, Wiggo Burchard og Lars Eide er dugnadsgjengen som står bak det gjeve tilskuddet til skolen.

– Vi fikk aksept i velforeningas styre, og dermed slo vi til, sier de.

Wiggo har ansvaret for bord og benker, og trekker veksler på sin årelange erfaring i Øksnes Vekst. Slike bord og benker finnes i hele distriktet – ikke minst i barnehager og parker, og på skoleplasser.

– Både utemøbler og veranda er laget i så solide materialer at det skal vare i vår tid iallfall, forsikrer de tre.

Lars bor på Møkland, nabobygda til Kråkberget, og har kort vei på dugnad. Wiggo og Evy har bodd lenge både i Øksnes og Sortland, men har valgt å slå seg ned i Kråkberget nå. – Det er ei bygd jeg alltid har likt, sier Wiggo. – Og så er det så trivelig å hjelpe til for fellesskapet, synes Evy.

Og hva blir så det neste dugnadsprosjektet? – Det blir vel å bore hull for parasoll i bordene, foreslår Wiggo. Tropevarmen kan komme hvilken dag som helst.

I mellomtida inviterer Kråkbergskolens Venner til dugnad med mer ordinært vedlikehold nå til lørdag. Det er alltid noe som trenges å flikkes på, og skolen skal beholdes som bygdas sosiale samlingspunkt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse